Дневник следи ситуацията в реално време.07:56Пациентска организация счита ваксинационната програма

...
Дневник следи ситуацията в реално време.07:56Пациентска организация счита ваксинационната програма
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: втори най-висок брой заразени за денонощие

" Дневник " следи обстановката в действително време.

07:56Пациентска организация смята имунизационната стратегия за провалВаксинационната стратегия се провали, като хронично болните не получиха достъп до ваксини, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия ръководителят на Националната пациентска организация Наталия Маева. Тя изрази вяра, че регистърът за имунизациите ще проработи още веднъж скоро. Маева уточни още, че сега болните, с проблеми, разнообразни от ковид нямат съответен достъп до лекуване, като казусът е изключително огромен в дребните обитаеми места.07:55Втори най-голям брой инфектирани за денонощиеНай-висок брой новозаразени с ковид от 18 ноември насам - 4637 и втори най-голям сходен индикатор от началото на пандемията, демонстрират данните на Единния информативен портал. Традиционно във вторник броят на новите случаи е по-висок, поради натрупването през уикенда, само че даже и по този начин броя е висока.

Починалите са 187, което също е втори най-голям брой от началото на пандемията, като единствено на 19 декември жертвите на ковид са били повече - 191. Броят на настанените в болница е най-голям от началото на пандемията -7269.

Седмичните данни демонстрират 45% растеж на инфектираните, 24 на 100 повече проби, с 55% повече умряли и със 73% повече излекувани.

Подробности вижте
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР