Дневник следи ситуацията с развитието на епидемията в страната на

...
Дневник следи ситуацията с развитието на епидемията в страната на
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: електронният регистър може да заработи отново в четвъртък

Дневник " следи обстановката с развиването на епидемията в страната онлайн.

14:01Зам.-председателят на Българския лекарски съюз и член на Националния действен щаб доктор Николай Брънзалов съобщи пред " Нова телевизия ", че е уверен, че няма да се откри причинно-следствена връзка сред гибелта на дамата в Пловдив и слагането на имунизацията на " Астра Зенека ". Той добави, че в случай че е бил неин персонален доктор също щял да й сложи ваксина.



" Като общопрактикуващ доктор, в нашето съсловие годишно слагаме към 1 млн. ваксини. От през вчерашния ден си задавам въпроса кое вещество може да провокира такава реакция и нямам отговор ", сподели още Брънзалов. Той прикани хората с сложена доза от имунизацията на " Астра Зенека " са бъдат спокойни.10:43Норвегия разгласи удължаването на до момента настоящите ограничавания за влизане в страната до 7 април. Ще бъдат допускани единствено норвежки жители и чужденци, които имат статут на непрекъснато пребиваващи в Норвегия. Въвежда се условие за всички, които се завръщат в Норвегия след несъществени пътувания в чужбина (екскурзии и почивки), да бъдат настанявани в карантинен хотел до момента в който не дадат негативен резултат от тест за ковид. Тестът може да бъде изработен най-рано на третия ден след идването в страната. Мярката влиза в действие от 17 март.10:36Леглата в лечебните заведения в Кюстендил и Гоце Делчев са на привършванеЗдравният министър Костадин Ангелов регистрира нараснал напън върху болничното заведение в Кюстендил, където остават 20 свободни кревати за пациенти с ковид. Изказването му пристигна по време на посещаване в града, където придружаваше премиера Бойко Борисов.

 Коронавирусът в България: електронният указател може да проработи още веднъж в четвъртък
© Надежда Чипева, Капитал

По думите на Ангелов в Гоце Делчев са съвсем изчерпани леглата за заболели от ковид. Той изясни, че ще бъде направена организация, с цел да бъдат превозени пациенти към прилежащи лечебни заведения.

10:24Борисов чака до 2-3 седмици обстановката да се успокоиПремиерът Бойко Борисов съобщи, че чака след 2-3 седмици обстановката в страната да се успокои. Днес за следващ ден инфектирани са близо 20% от всички изследвани, като в последните седмици общият им брой пораства съществено. Отичат се и значително смъртни случаи от началото на март.

Борисов, който беше на посещаване в Кюстендил, акцентира, че имунизацията " Астра Зенека " е минала първа тестванията и по тази причина от нея са поръчани първите бройки. Той добави, че и цената е изиграла значима роля при поръчките, като изясни, че разликите са в пъти.

" На територията на Европейски Съюз могат да се слагат единствено утвърдени от Европейската организация по медикаментите ваксини. Ако в този момент одобрят съветската, ще вземем и от нея. Китайската не е подала документи. Апелите за какво не съм се обади на Путин, Си Дзипин - мога незабавно да се обадя, само че дано да одобрят първо имунизациите.

 Коронавирусът в България: електронният указател може да проработи още веднъж в четвъртък
© "Фейсбук "/Бойко Борисов

" Когато обсъждахме какъв брой и от кои ваксини да се вземат, първи в изпитванията бяха " Астра Зенека ". Затова незабавно поръчахме от тях. След това излязоха " Модерна " и " Пфайзер ", добави Борисов.

За следващ път той съобщи, че политическите му съперници " преднамерено събират хора в заведения и ги снимат, с цел да ги затворят ". Борисов сподели още, че " с нашите най-либерални ограничения имаме същите индикатори като със съседите ни, които са в цялостен локдаун ".

Повече четете

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР