Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: От днес Италия изключва тестовете от COVID сертификата си

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

08:11От през днешния ден Италия изключва тестванията от Коронавирус документа сиНов " суперсертификат " влиза в действие от през днешния ден в Италия, в който няма да включва негативните проби за ковид.

Това значи, че всеки, който желае да посещава публични места в Италия, ще би трябвало или да е имунизиран, или да е преболедувал.

Италианските медии нарекоха това " суперзелен документ ". Той ще е в действие на мястото на зеления, който до момента позволяваше:

- да се седи на закрито в питейни заведения и ресторанти;
- да се посещават туристически обекти, музеи и изложби;
- да се посещават кина, театри и концерти, както и клубове и дискотети;
- наличие на противоречиви събития.

Достъп до тези места от през днешния ден няма да е вероятен за хора, които са си създали тест и той е негативен, а единствено за имунизирани и преболедували.

Все отново с досегашния вид на документа - включващ проби - ще са вероятни още няколко услуги, които до момента не изискваха тест:

- достъп до хотели;
- съблекални в спортни обекти;
- градски превоз.

Очаква се новите правила да са в действие най-малко до 15 януари.

Туристите и други намиращи се в страната, които не са италианци, също ще би трябвало да съблюдават новите правила.08:01Хиляди хора стачкуваха против ограниченията в ЕвропаХиляди хора участваха в митинги през уикенда в редица градове в Европа с искане за независимост на придвижването, съобщи полицията. Демонстрациите се организираха на фона на налаганите от управляващите ограничавания върху напредването като мярка против разпространяването на ковид, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В Люксембург протестиращи щурмуваха зимен базар след демонстрации против коронавирус ограниченията. Полицията сподели, че те са пренебрегнали разпоредбите за влизане на базара и са изблъскали загражденията. В демонстрациите са взели участие към 2000 индивида. Протестиращите са се насочили и към Народното събрание, заради което органите на реда са блокирали входовете там. В австрийската столица Виена по данни на полицията през вчерашния ден са протестирали 40 000 души. Много от тях са срещу наложителната имунизация против коронавирус, която се чака да бъде въведена от февруари. Арестувани бяха петима души. Демонстрантите носеха плакати с надписи " Не на наложителната имунизация " и " Исус пази децата, не имунизациите ".

Протест имаше и в нидерландския град Утрехт. В него са взели участие 5000 души.

Властите в Италия също оповестиха за демонстрации на разнообразни места, в това число Рим, Торино и Болоня.
Около 8000 души са взели участие в митинги в белгийската столица Брюксел, съобщи Франс прес, като се базира на данни на полицията. Противниците на стягането на наложените от държавното управление ограничавания скандираха " Свобода! Свобода! " и носеха плакати, на които пишеше " Обединени за нашата независимост, права и нашите деца ". Шествието им стигна до централата на Европейския съюз. Някои носеха плакати срещу имунизациите и наложителната имунизация против коронавирус.

Когато мирните стачкуващи към този момент се бяха разотишли, към 100 протестиращи се втурнаха към кордона на полицията за битка с безредиците, който блокираше достъпа до постройката на Европейската комисия. Те започнаха да замерят служителите на реда с боклуци и други предмети и да палят пиратки, в отговор на което полицията употребява водно оръдие и сълзотворен газ, показва " Асошиейтед прес ". Протести имаше през вчерашния ден и в редица немски градове, в това число Берлин, Хановер, Хамбург, Потсдам и Франкфурт на Майн. Берлинската полиция заяви, че е арестувала 58 души при демонстрации против коронавирус рестриктивните мерки в столицата, показва ТАСС.07:45Над 5.5 млн. инфектирани с ковид са умряли по светаНад 264.59 млн. души са били инфектирани с новия ковид по света, от които 5 541 249 са умряли, сочат калкулации на " Ройтерс ".

От началото на разпространяването на вируса в края на 2019 година инфекции са били регистрирани в 210 страни и територии. Информационната организация разгласява лист на 50-те страни с максимален брой открити случаи с ковид, в който България се попада.07:19Близо 2/3 от германците поддържат наложителното ваксиниранеБлизо две трети от хората в Германия биха подкрепили предложение имунизациите против Ковид-19 да станат наложителни - което ще бъде импортирано в Народното събрание - демонстрира оповестено през днешния ден изследване, представено от ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Общо 63 на 100 от запитаните са подкрепили имунизацията против COVID-19 да стане наложителна за живеещите в Германия. 30 на 100 са се оповестили срещу, а 7 на 100 не са дали отговор. В изследването на института " Югов ", извършено от 1 до 3 декември, са взели участие 2067 души. При започването на имунизацията в Германия преди към година, в края на декември 2020 година, към 56 на 100 подкрепяха наложителната имунизация, а 33 на 100 бяха срещу.

Вероятният предстоящ канцлер Олаф Шолц съобщи, че има желание да внесе в Бундестага проектозакон за наложителната имунизация през февруари или март. По данни на института Роберт Кох броят на случаите е намалял леко. Новите случаи са 42 055, а инфектираните на 100 хиляди души за последните 7 дни са 439.2. Предишната седмица новите случаи бяха 44 401, а броят на инфектираните на 100 000 души за една седмица - 446.7. Институтът обаче предизвести, че доста случаи евентуално не се оповестяват, тъй като повишаването на броя на хоспитализациите не оставя на здравните служащи задоволително време за следене и записване на всички случаи.

 Коронавирусът по света: От през днешния ден Италия изключва тестванията от Коронавирус документа си
© Reuters
07:01Посетителите на Англия ще би трябвало да показват отрицателен тест преди заминаванеПристигащите във Англия ще би трябвало наложително да показват отрицателен тест за ковид преди заминаването си, с цел да се попречи на разпространяването на новия вид Омикрон, заяви английското държавно управление, представено от " Франс прес ". Мярката, която провокира недоволството на туристическия бранш, влиза в действие от 4 часа във вторник. Тя ще се ползва за всички навършили 12 години, като ще важат както антигенни, по този начин и писиар проби, направени до 48 часа преди заминаването.

Пристигащите във Англия към този момент са задължени да си създадат писиар тест до два дни след идването, както и да се самоизолират до приемане на резултатите. Новата мярка беше посрещната доста зле от туристическия бранш, който таман започваше да се възвръща след шока от пандемията.

" Знам, че това е тежест за туристическата промишленост, само че постигнахме голям прогрес " в страната, с близо 81 на 100 имунизирани измежду навършилите 12 години, акцентира вицепремиерът Доминик Рааб. " Трябва да вземем ориентирани ограничения, с цел да попречим на този нов вид " да сътвори още по-голям проблем, добави той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР