Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Ваксината на "Пфайзер" бе препоръчана за деца от 5 до 11 г. в САЩ

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

" Гардиън ".

Китай поддържа политиката си на " нулев Коронавирус " и при дребен брой случай е подготвен да афишира локдаун за мегаполиси. В Ланджоу имаше шест случая при общо 29 инфектирани за ден.

" Излизането и влизането " на жителите строго ще се управлява и ще се лимитира до потребността от артикули от първа нужда.
08:32Италия ще слага трета доза на всички от януариТрета доза от имунизациите против ковид ще се слага на всички в Италия от януари. Това разгласи италианският заместник-министър на опазването на здравето Пиерпаоло Силери. " Вероятно обаче третата доза няма да е нужна за всички ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Сега трета доза се слага в Италия на хората със съществени болести, на хората над 60 години и на здравния личен състав.

В Швейцария здравните управляващи пък издадоха позволение за трета доза за всички уязвими групи, като разрешението е в действие за двете иРНК ваксини - на " Пфайзер " / " Бионтех " и на " Модерна ".08:29Ваксината на " Пфайзер " бе предложена за деца от 5 до 11 година в САЩАмериканска експертна група даде позитивно мнение за ваксинирането на деца от 5 до 11 години с имунизацията против коронавирус на " Пфайзер " / " Бионтех ", което е причина напълно скоро препаратът да бъде утвърден за използване при към 28 млн. деца в Съединени американски щати, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Становището на групата има само съвещателен темперамент, само че то съвсем постоянно се приема от американското Управление за храните и медикаментите. Ако регулаторът позволи имунизацията за тази възрастова група, слагането й би могло да стартира още при започване на ноември. " Децата напълно не са предпазени от вредите, които предизвиква COVID-19 ", подсети Питър Маркс, който краткотрайно оглавява Службата за проучване и оценка на имунизациите към Управлението.

От началото на пандемията в Съединени американски щати са открити над 1.9 млн. случая на коронавирус при деца от 5 до 11 години. Над 8300 деца на тази възраст са били приети в болница, а към 100 са умряли. Децата, заразили се ковид, може да развият мултисистемен инфекциозен синдром, предизвести той.

Дозата за дребни деца съставлява една трета от количеството от имунизацията на " Пфайзер ", препоръчвано за всички на възраст от 12 години нагоре. " Модерна " също изследва опцията имунизацията ѝ да се слага на дребни деца, отбелязва " Асошиейтед прес ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР