Дневник следи на живо събитията и коментарите след инцидента с

...
Дневник следи на живо събитията и коментарите след инцидента с
Коментари Харесай

След инцидента с главния прокурор: шефът на следствието предполага, че има политически връзка

Дневник " следи онлайн събитията и мненията след случая с кортежа на основния прокурор Иван Гешев.

Всичко, което би трябвало да знаете за: На живо
 Ясен Тодоров
© Цветелина Белутова, Капитал

Ясен Тодоров

Въпреки че не са минали и 24 часа от случая на основния прокурор Иван Гешев, следствието по случая е в доста напреднала фаза. Това се разбра от изявление на зам.-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров пред Българска национална телевизия. Вчера ръководителят на службата Борислав Сарафов дефинира случая като терористичен акт.

" В доста напреднала фаза е следствието. Доста професионално е изпълнено мероприятието. Планирано е, подготвяно е дълго време, има и няколко участници. Подготовката е многомесечна и доста сериозна. Уцелен е и подобен миг, в който е бдителността е понижена, защото основният прокурор се прибира от Украйна, видя се със фамилията си, а и е празничен ден ", сподели Тодоров.

Той не удостовери, че в колата на Гешев е пътувало фамилията му, като посочи, че в автомобила е имало повече от двама души, а основният прокурор не е карал. Превозното му средство не е било и пилотната кола в кортежа.

Ясен Тодоров нито удостовери, нито отхвърли появилата се информация, че по различен маршрут, по който е можел да мине Гешев, е открито взривно устройство. Той обаче призна, че очевидно има пропуски в работата на службите, с цел да се стигне до сходен случай. По думите му в случилото се може да се открие и политическа връзка, като преди този момент посочи, че " обществено знае се ", че измежду обвинените е групата към Красимир Каменов - Къро. Преди няколко седмици от прокуратурата разпространиха записи, за които се твърди, че показвали скрит план против основния прокурор.

" Публично знае се, че това е едната обвинена група. Поръчителят е човек или хора, чийто ползи са съществено наранени от работата на прокуратурата. Защо в този момент? Моето мнение е, че правосъдната промяна не е никаква правосъдна промяна. Вижда се,че методът, по който се пробват да отстранят основния прокурор, няма да успее. Няма да се сбъдне фантазията на правосъдните реформатори. И като се вижда, че не може да стане това, се търсят други средства, по-брутални ", добави Тодоров.

На въпрос " Ако не могат да го отстранят законно, желаят да го отстранят физически? " той отговори " Точно по този начин ".

Ключови думи към публикацията:
Още по тематаОще от България Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР