Дневник следи на живо данните за разпространението на коронавируса и

...
Дневник следи на живо данните за разпространението на коронавируса и
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: Депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова е в болница с COVID-19

" Дневник " следи онлайн данните за разпространяването на ковид и новините по тематиката.

, при който столичната здравна ревизия разпореди всички участвали да са под карантина.12:23С55% са намалели средствата, изплатени по мярката, известна като 60/40 за отплата на бизнеса поради епидемията от COVID-19 през второто полугодие на 2021 година При непокътнатите работни места спадът е с 27%. Това заяви общественият министър Георги Гьоков по време на парламентарния надзор. Той отговори на въпрос на Деница Сачева от ГЕРБ.

Повече -.12:21Около 4700 са публично записаните наново инфектирани с коронавирусПовторно инфектираните със SARS-CoV-2 (вирусът, извършител на болестта COVID-19) в България, които са публично регистрирани, са 4692 души, разгласи министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова от трибуната на Народното събрание по време на петъчния парламентарен надзор.
 Коронавирусът в България: Депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова е в болница с COVID-19
© Велко Ангелов

Сербезова уточни още, че от март 2020 година (началото на епидемията от ковид в България) са изразходвани близо 234 млн. лева (236 818 376 лева.) за лекуването на пациенти в лечебни заведения.10:29Фандъкова: надяваме се в София да не се мине към онлайн обучениеЗаетите интензивни Коронавирус кревати в София са под 70%, като има опция за разкриването на още такива, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя добави, че съгласно новия пандемичен проект на държавното управление столицата е надалеч от налагане на по-строги ограничения.
 Коронавирусът в България: Депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова е в болница с COVID-19
© Велко Ангелов

В понеделник следва обстановката да бъде разисквана от общинския щаб, като очакванията са да не се наложи прекосяване към онлайн образование. Фандъкова посочи, че към 2% от децата в детските градини са карантинирани, в учебните заведения – към 7.5%, а при учителите – под 1%. " Разпореден е засилен надзор на ограниченията, от началото на годината в градския превоз са направени инспекции на към 1500 транспортни средства, издадени са към 60 акта за нарушавания ", изясни кметът на София. 10:27Лекар: част от българите изтезават здравната системаЧаст от българите безусловно изтезават здравната система, преднамерено или не, това сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия зам.-председател на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов. Той засяга нежеланието на хората да се имунизират и неспазването на противоепидемичните ограничения. Брънзалов уточни, че новият най-главен аршин, от който ще зависят ограниченията - заетите интензивните кревати, е верен, само че в последна сметка най-важното остава до каква степен ограниченията ще бъдат спазени.
 Коронавирусът в България: Депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова е в болница с COVID-19
© Надежда Чипева, Капитал

" България се радва на огромен брой кревати по отношение на популацията, само че през тези две години човешкият запас е или отпаднал, или много намалял. Не може единствено тъй като ние имаме лекари и надлежно здравни заведения, които могат да поемат съответния контингент, да не вършим нищо ", изясни доктор Брънзалов.10:23Няма данни за умряли от омикрон, разгласи проф. Аргирова " Не съм чула до момента за умрял човек от Омикрон. В момента сме в състояние на едновременна циркулация на Делта и Омикрон. Смъртните случаи не престават да са от Делта ", сподели през днешния ден пред " Нова телевизия " вирусологът проф. Радка Аргирова, която е и консултант на премиера по здравни въпроси. Коментирайки оповестения от държавното управление, тя разяснява, че той предлага по-гъвкав метод и предвидимост.
 Коронавирусът в България: Депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова е в болница с COVID-19
© Георги Кожухаров

Аргирова уточни, че Омикрон се предава доста повече при децата, те го прекарват по-леко, само че го придвижват. Според специалиста документите за антитела би трябвало да отпаднат. " Чисто българско наше произведение са документите за антитела ", изясни проф. Аргирова. По мотив митинга в сряда против зелените документи тя счита, че участниците са били съществено застрашени от заразяване. " 40-50% може би ще се заразят. Как ще го изкарат - не знам. Не е загадка, че сред тях има имунизирани ", разяснява вирусологът.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР