Дневник следи на живо данните за разпространението на коронавируса и

...
Дневник следи на живо данните за разпространението на коронавируса и
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: няма данни за починали от омикрон, обяви проф. Аргирова

" Дневник " следи онлайн данните за разпространяването на ковид и новините по тематиката.

10:27Лекар: част от българите изтезават здравната системаЧаст от българите безусловно изтезават здравната система, преднамерено или не, това сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия зам.-председател на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов. Той засяга нежеланието на хората да се имунизират и неспазването на противоепидемичните ограничения. Брънзалов уточни, че новият най-главен аршин, от който ще зависят ограниченията - заетите интензивните кревати е верен, само че в последна сметка най-важното остава до каква степен ограниченията ще бъдат спазени.
 Коронавирусът в България: няма данни за умряли от омикрон, разгласи проф. Аргирова
© Надежда Чипева, Капитал

" България се радва на огромен брой кревати по отношение на популацията, само че през тези две години човешкият запас е или отпаднал, или много намалял. Не може, единствено тъй като ние имаме лекари и надлежно здравни заведения, които могат да поемат съответния контингент, да не вършим нищо ", изясни доктор Брънзалов.10:23 " Не съм чула до момента за умрял човек от Омикрон. В момента сме в състояние на едновременна циркулация на Делта и Омикрон. Смъртните случаи не престават да са от Делта ", сподели през днешния ден пред " Нова телевизия " вирусологът проф. Радка Аргирова, която е и консултант на премиера по здравни въпроси. Коментирайки оповестеният от държавното управление тя разяснява, че той предлага по-гъвкав метод и предвидимост.

Аргирова уточни, че Омикрон се предава доста повече при децата, те го прекарват по-леко, само че го придвижват. Според специалиста документите за антитела би трябвало да отпаднат. " Чисто българско наше произведение са документите за антитела ", изясни проф. Аргирова. По мотив митинга в сряда против зелените документи, тя счита, че участниците са били съществено застрашени от заразяване. " 40-50% може би ще се заразят. Как ще го изкарат - не знам. Не е загадка, че сред тях има имунизирани ", разяснява вирусологът.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР