Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Русия добави Норвегия в списъка на страните, "неприятелски настроени" към дипломатите ѝ

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Русия добави Норвегия към листата си на непознати страни, които са направили по този начин наречените " вражески " дейности против съветските дипломатически задачи, оповестиха осведомителни организации, представени от " Ройтерс ".

Страните в листата са лимитирани в броя на локалния личен състав, който могат да наемат в Русия, като Норвегия е лимитирана до 27 души, заяви държавната осведомителна организация РИА Новости.

" Заповедта е призната в осъществяване на указа на президента на Руската федерация за използване на ограничения на влияние против неприятелските дейности на непознати страни. Указът допуска ограничаване до цялостна възбрана на опцията на неприятелските страни да назначават в посолства, консулства, представителства на държавни органи и държавни институции чиновници, които се намират на територията на Русия ", се споделя в изказване на държавното управление, представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Отбелязва се, че в одобрения от държавното управление лист около назованите страни се упоменава и броят на физическите лица, намиращи се на територията на Русия, с които дипломатическите задачи на съответните вражески страни, техните консулства, представителства на държавни органи и институции могат да подписват трудови контракти. " Съгласно новите разпоредби за Норвегия е избран предел от 27 души ", показват от съветското държавно управление.

за хипотетичен шпионаж през април, а, като подреди на 10 норвежки дипломати да изоставен.

Норвегия съобщи, че няма причина да се твърди, че се е държала по вражески метод към Русия, с която споделя граница в Арктика.

" Днешната обстановка е резултат от войната на Русия против Украйна. Русия може сама да избере да приключи войната ", сподели норвежкият външен министър Аникен Хуитфелд в изказване за " Ройтерс ".

" Като прилежащи страни и двете имаме интерес от функциониращи дипломатически връзки и канали за контакт, не на последно място в сложни времена ", уточни Хуитфелд.

Говорител на норвежкото външно министерство настрана съобщи, че Норвегия към момента не е получила публично съобщение от Москва и отхвърли да разяснява каквито и да е съответни последствия от решението на Русия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР