Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

От септември Гърция ограничава броя на посетителите на Акропола до 20 хил. дневно

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
От идващия месец визитите на Акропола в Атина ще бъдат лимитирани до 20 хиляди на ден, като в разнообразни часови диапазони на деня ще бъдат допускани друг брой хора, съобщи гръцкият министър на културата Ли́на Мендо́ни, представена от АНА-МПА.

Ограничителните ограничения ще засягат всички, без значение дали става въпрос за самостоятелни или групови визити. Те ще стартират да се ползват от 4 септември като част от пилотна стратегия, която цели да способства за сигурността на обекта на международното културно завещание на ЮНЕСКО и на чиновниците, както и да усъвършенства прекарването за посетителите.

" Изготвя се график, съгласно който от 8:00 до 9:00 часа сутринта в обекта ще влизат 3 хиляди гости. На втория час, от 9:00 до 10:00, посетителите стават 2 хиляди и така нататък ", посочи Мендони.

Няма да има ограничаване за продължителността на визитите, посочи АП. В тази връзка Мендони разясни, че хората, които идват с проведени екскурзии или круизни кораби съставляват към 50 % от дневния брой гости и прекарват приблизително по 45 минути в обекта.

 Гърция готви ограничения, с цел да овладее растящия брой гости на Акропола Гърция готви ограничения, с цел да овладее растящия брой гости на Акропола

За продажбата на по-скъпи билети с обещания за по-бързо пропускане на входа, без изчакване на реда на опашката (т.е. билети от вида `skip the line`), Лина Мендони акцентира, че за съответния археологически обект няма по какъв начин да се предлага нещо сходно и предизвести, че става въпрос за машинация, написа в АНА-МПА.

Министърът загатна и че като мярка против горещините на входовете на Акропола са инсталирани засенчващи тенти, които евентуално ще се наложи да се употребяват и следващата година.

Ограничения на броя на посетителите ще бъдат наложени и за други известни археологически обекти в Гърция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР