Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Осма поредна дронова атака срещу Киев, Украйна се изненада от броя мини по фронта

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Почтии дузина дронове " Шахед " са свалени при доближаване към Киев, началниикът на военната администрация на града - осма поредна нощна офанзива.

Според началника на Киевската градска военна администрация Сергей Попко всички са унищожени от противовъздушната защита и няма данни за жертви и и опустошения.

Съобщава се и за офанзиви в други области на Украйна, като северната Черниговска, с " Шахед ", ден - този път Измаил. Атаката усили цените на зърното няколко седмици откакто Русия излезе от договорката за износа му през черноморските пристанища на Украйна.

По-рано губернаторът на Белгородска област в Русия, край Украйна, Вячеслав Гладков заяви, че дрон от " самолетен вид " е свален в региона и се учи информацията за " следствията на терен ", само че няма опустошения и жертви. Миналата седмица Киев след няколко набези с безпилотни апарати в Москва.

Украйна: Русия не напредва, само че добре се е укрепила

Украински представители в това време обявиха, че са завзели региони край Бахмут, няколко месеца откакто градът падна в ръцете на частната военна компания " Вагнер ", а по-късно го поеха съветските сили.

В изявление секретарят на Съвета за национална сигурност Олексий Данилов съобщи, че " врагът се е подготвил доста добре " за тези събития. Добави, че " броят на мините на територията, която отвоюваха нашите сили, е безусловно анормален ": от време на време по три, четири или пет на квадратен метър.

Данилов повтори уверението на президента Володимир Зеленски, че никой не може да постанова периоди за контраофанзивата, почнала преди два месеца. " Никой с изключение на нас... Няма закрепен график ", сподели той. Самата Русия приказва за " несполучливи " опити за нахлуване на Украйна в северната и южната част на Донецка област.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР