Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

В Украйна ампутацията на крайници достига мащаба от Първата световна война

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
От началото на съветската военна експанзия броят на украинците, останали без един или повече крака, доближи до 50 хиляди, което е сравнимо с мащаба на ампутациите през Първата международна война, в. " Уолстрийт джърнъл ".

Вестникът се базира на информация от най-големия производител на протези в света - немската компания " Отобок " (Ottobock) и нейни сътрудници.

Поради продължителния интервал, нужен за вписване на пациенти след интервенция, действителният брой на инвалидите може да е по-висок. Всъщност, след пострадване на някои хора крайниците не се ампутират седмици или месеци.

Изданието, цитирайки оценки на благотворителната фондация " Хоуп " (Houp), отбелязва, че 200 хиляди души са били съществено ранени по време на войната, до момента в който ампутации постоянно са нужни при към 10% от сериозните пострадвания, заяви в. " Украинска истина ".

 Жертвите на удара по родния град на Зеленски станаха 6, ранените съвсем се удвоиха Жертвите на удара по родния град на Зеленски станаха 6, ранените съвсем се удвоиха

" Уолстрийт джърнъл " също показва, че протезите не са евтини, като някои цени доближават до 50 хиляди евро. В същото време украинските управляващи заплащат на ранените до 20 хиляди евро. Цивилните, които са ранени, мъчно могат да си разрешат лекуване.

Изданието напомня, че по време на Първата международна война 41 хиляди британци и 67 хиляди германци е трябвало да бъдат подложени на ампутации на крака.

Вестник " Ню Йорк таймс " разгласява просторен репортаж за построената от Украйна обширна система за здравна евакуация с четири линии на оказване на помощ, обхващаща 20 градски лечебни заведения, точки за стабилизиране на ранените и до 50 медицински звена, прикрепени към бригадите.

 Поне 9300 цивилни са убити в Украйна от началото на войната Поне 9300 цивилни са убити в Украйна от началото на войната

Лекари споделили пред репортерите, че са виждали по-лоши жертви при борби предходната година; съгласно един от медиците при контранастъплението в Херсонска област. са лекували до 250 души дневно.
Киев не оповестява броя на жертвите на украинската войска, само че западни чиновници споделиха, че броят на убитите и ранените надвишава 100 хиляди, оповестява " Ню Йорк таймс ".

ТАСС напомня, че на 11 юли съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че от началото на контраофанзивата украинската войска е дала над 26 000 жертви. Руският президент Владимир Путин е посочвал, че украинските войски не са имали триумф в нито едно направление. На 23 юли, по време на среща с беларуския водач Александър Лукашенко в Санкт Петербург, той съобщи, че контраофанзивата на Киев се е провалила.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР