Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Путин потвърди руската позиция за зърнената сделка в телефонен разговор с Ердоган

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
В телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин в сряда президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган акцентира какъв брой е значимо да се заобикалят стъпки, които биха могли да застрашат възобновяването на черноморската зърнена самодейност, оповестиха от кабинета на Ердоган, съобщи " Ройтерс ".

Двамата водачи също така се договориха Путин да посети Турция, се споделя в изказването на турското президентство, без да се показва дата. Високопоставен турски чиновник сподели, че не престават диалози сред Анкара и Москва за посещаване в края на август.
На 17 юли договорката, която позволяваше безвреден експорт на украинско зърно през Черно море и от този момент украинската селскостопанска и пристанищна инфраструктура.
Москва доста пъти е заявявала, че е подготвена да се върне към договорката " неотложно ", откакто бъде изпълнено съпътстващо съглашение, засягащо Русия.

Ердоган сподели предишния месец, че се надява плануваното посещаване на Путин да докара до възобновяване на черноморската зърнена договорка и прикани западните страни да прегледат настояванията на Русия.

Москва излезе от договорката, оплаквайки се, че интернационалната общественост не е съумяла да подсигурява, че Русия също може свободно да изнася своите зърно и торове.

 Руските офанзиви оставят малко благоприятни условия за украинските земеделци, искащи да изнасят зърно Руските офанзиви оставят малко благоприятни условия за украинските земеделци, искащи да изнасят зърно

" Президентът Ердоган изрази значимостта на въздържането от стъпки, които биха могли да покачат напрежението по време на руско-украинската война, наблягайки смисъла на черноморската самодейност, която той разказа като мост на мира ", се прибавя в изказването на турското президентство.

Путин е споделил на турския си сътрудник, че Москва е подготвена да се върне към черноморската договорка незабавно щом Западът извърши отговорностите си що се отнася до съветския експорт на зърно.

В телефонния диалог с Ердоган Путин е изброил аргументите на Русия да напусне договорката предишния месец, се споделя в изказване на Кремъл.

В изказването Кремъл споделя още: " Беше маркирано, че в изискванията на цялостна липса на прогрес в осъществяването на съветската част от " зърнената договорка " нейното по-нататъшно удължение е изгубило всевъзможен смисъл. "

Русия е решена да си сътрудничи с Турция и с други заинтригувани страни в създаването на разновидности за доставка на съветско зърно на нуждаещите се страни, е споделил Путин, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР