Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Лондон санкционира руски съдии, свързани с делото срещу критика на Путин Кара-Мурза

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Англия глоби съветски съдии и прокурори за ролята им в това, което съгласно Лондон е " политически стимулирана присъда " на съветския опозиционен политик Владимир Кара-Мурза, призовавайки за освобождението му, съобщи " Ройтерс ".

Кара-Мурза, който има съветско и английско поданство, загуби обжалването на присъдата си о в понеделник, заяви държавната осведомителна организация РИА. 41-годишният мъж беше вкаран в пандиза през април за държавна измяна и други закононарушения.

Премиерът Риши Сунак написа в X, обществената медийна платформа, известна преди като " Туитър ", че отхвърлянето на жалбата на Кара-Мурза е " безпричинно " и " той би трябвало да бъде освободен неотложно. "

Англия съобщи, че е наложила заледяване на активи и възбрана за пътешестване на съдиите от Московския градски съд Виталий Белицки и Екатерина Михайловна Дорохина.

Кара-Мурза е един от дребното видни опозиционери, които останаха в Русия и продължиха да приказват против президента Владимир Путин, откакто Москва изпрати десетки хиляди бойци в Украйна през февруари 2022 година
Британското държавно управление, което по-рано, съобщи, че е наложило наказания и на съдията от Басманния областен съд Наталия Николаевна Дудар, която съгласно него в допълнение е удължила досъдебното задържане на Кара-Мурза.

В изказване на Британската работа за външни работи, Британска общественост и развиване се отбелязва, че Кара-Мурза " е преследван от съветския режим поради антивоенната си позиция ".

Сред другите глобени са двама прокурори и " свидетел-експерт ", за които Англия сподели, че са дали подправена аргументация за задържането на Кара-Мурза.

 Знаех присъдата си още преди една година Знаех присъдата си още преди една година

Той беше задържан два месеца след началото на войната в Украйна, упрекнат в разпространяване на погрешна информация за въоръжените сили и разгласен за " задграничен сътрудник ". Задържането му пристигна часове откакто Си Ен Ен излъчи изявление с него, в което той сподели, че Русия се ръководи от " режим на убийци ".

По-късно Кара-Мурза беше упрекнат в държавна измяна поради речи, които е изнасял за войната, в това число една пред Камарата на представителите на Аризона през март 2022 година, в която сподели, че Путин бомбардира украински домове, лечебни заведения и учебни заведения.

Москва твърди, че не нападна съзнателно цивилни, само че хиляди са били убити в Украйна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР