Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Върховният съд на Израел ще разгледа подписки срещу спорната съдебна реформа

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Върховният съд на Израел заяви, че всички 15 съдии от състава му ще взе участие в разглеждането на подписки против противоречивата правосъдна промяна, препоръчана от националистическото държавно управление на министър-председателя Бенямин Нетаняху като част от промяната на правосъдната система, съобщи " Ройтерс ".

Върховният съд се съгласи по-специално да прегледа на 12 септември петиции за анулация на признатия предходната седмица законопроект, който лимитира пълномощията му да анулира държавни и министерски решения, а това крие предпоставки предпоставки за конфликт сред ръководещите и висшите съдии, който да се състои на полето на конституцията.

Говорител на съда посочи, че за пръв път в историята на Израел съвещанието ще се организира в уголемен състав и в него ще взе участие целият съдийски състав на Върховния съд.

Промените в правосъдната система, подхванати от Нетаняху и неговото държавно управление, провокираха невиждана рецесия в Израел. Те доведоха до надълбоко разделяне в обществото, засегнаха стопанската система и провокираха безпокойствие на Запад.

 Протестите в Израел се разрастват след приемането на закон от противоречивата правосъдна промяна Протестите в Израел се разрастват след приемането на закон от противоречивата правосъдна промяна

Поляризацията доближи и редиците на армията, където доброволци от запаса обявиха, че няма да се явят на работа, а някогашни високопоставени военни предизвестиха, че готовността на Израел за война може да бъде застрашена.

Министърът на защитата Йоав Галант съобщи пред парламентарната комисия по външни работи и защита, че армията резервира боеспособността си макар все по-разсрастващите се митинги, само че добави, че не са изключени негативни последствия за армията в дълготраен проект.

Коалицията на Нетаняху, която управлява 64 от 120-те места в Кнесета, твърди, че правосъдните промени са нужни, с цел да се ограничи несъразмерното съгласно нея въздействие на Върховния съд върху политиката.

Критици настояват, че измененията ще отстранен ефикасния надзор върху пълномощията на изпълнителната власт и може да доведат до корист с власт.

Сред вносителите на петицията са Израелската асоциацията на юристите, както и неправителствена организация, която съобщи, че поправката от предходната седмица " фундаментално трансформира структурата на израелската парламентарна народна власт и характера на държавното управление ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР