Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Дания иска да ограничи демонстрациите, свързани с оскверняване на Корана

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Датското държавно управление разгласи, че желае да ограничи всевъзможни нови демонстрации, свързани с опозоряване на Корана, заради обвързваните с това проблеми със сигурността, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Подчертавайки, че сходни демонстрации са от изгода за екстремистите и всяват разделяне, държавното управление има намерение да " изследва " опцията за интервенция в обстановки, " в които да вземем за пример се наскърбяват други страни, култури и религии и които могат да имат обилни негативни последствия за Дания, изключително във връзка с сигурността ", се споделя в изказване на външното министерство.

" Това, несъмнено, би трябвало да става в границите на предпазената от конституцията независимост на изложение ", добавя то, като акцентира, че това е една от най-важните полезности на Дания.

Няколко неотдавнашни демонстрации и Дания, включващи изгаряне или друго опозоряване на свещената книга на мюсюлманите, покачиха дипломатическото напрежение сред тези две страни и Близкия изток.

Датското външно министерство отбелязва, че демонстрациите са " достигнали равнище, при което Дания в доста елементи на света се възприема като страна, която улеснява обиждането и омаловажаването на културата, религията и традициите на други страни ". В изказването се акцентира, че " главната цел " на някои от тези демонстрации е да предизвикат и че " могат да доведат до съществени последици ".

 Швеция покачва равнището на подготвеност за терористична опасност след изгарянията на Корана Швеция покачва равнището на подготвеност за терористична опасност след изгарянията на Корана

Датски и шведски посланици бяха извикани във външните министерства на доста близкоизточни страни, с цел да им бъде изразен митинг, напомня Агенция Франс Прес.

Премиерът на Швеция също сподели, че там е почнала работа по сходен развой, съобщи Би Би Си.

Шведският министър председател Улф Кристершон съобщи, че сходен развой към този момент е в ход и удостовери, че е бил в непосредствен контакт с датския си сътрудник Мете Фредериксен.

" Също по този начин към този момент започнахме да проучваме правната обстановка... с цел да обмислим ограничения за подсилване на нашата национална сигурност и сигурността на шведите в Швеция и по света ", написа той в " Инстаграм ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР