Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

УЕФА изхвърли "Ювентус" от европейските турнири и го глоби с 20 млн. евро

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Европейската футболна асоциация (УЕФА) изключи " Ювентус " от присъединяване в Лигата на конференциите през идващия сезон. Клубът е осъден и с санкция от 20 млн. евро, като 10 млн. са условно.

Причината за наказванията са финансови нередности. " Ювентус " и с лишаване на 10 точки в Серия А поради изкуствено завишаване на цени на играчи за облаги от прехвърляния, а поради това падна от трето на седмо място в класирането и беше лишен от присъединяване в Шампионската лига.

 " Ювентус " още веднъж е осъден с лишаване на точки

Отделно против клуба се водеше още едно - за нерегламентирано заплащане на заплати, само че управлението подписа с италианската федерация за санкция от 718 хиляди евро и избегна в допълнение лишаване на точки.

" Ювентус " е нарушил рамката на УЕФА и съглашение, подписано през август 2022. В резултат на това клубът е изключен от европейските шампионати за сезон 2023/24. Освен това е наложена глоба от 20 млн. евро, като 10 млн. от нея са условни и ще бъдат наложени, в случай че финансовите доклади на клуба за 2023, 2024 и 2025 не дават отговор на разпоредбите на УЕФА ", се споделя в известието.

 " Ювентус " е изискал да напусне Суперлигата

Президентът на " Ювентус " Джанлука Фереро съобщи, че клубът не е склонен с решението, само че няма да го апелира.

" Съжаляваме за това решение. Не споделяме тази интерпретация и сме изцяло уверени в легитимността на дейностите ни. Въпреки това взехме решение да не апелираме. Евентуална тъжба е с неразбираем резултат, както и с неразбираем период за решение и може да докара до неустановеност за вероятно наше присъединяване в Шампионската лига през сезон 2024/25 ", сподели Фереро.

" Челси " е санкциониран с 10 млн. евро за " подаване на незадоволителна финансова информация " в интервала 2012-2019 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР