Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Фирма на "ловеца на мигранти" Динко е с отнет лиценз след катастрофа, блокирала "Тракия"

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " (ИААА) краткотрайно е спряла активността на превозвача " Бозав " ЕООД, чийто камион аргументи тежка злополука на автомагистрала " Тракия " в сряда (26 юли) в сектора сред Карнобат и Ямбол и затвори автомагистралата за 14 часа.

Във връзка с проблема транспортният министър Георги Гвоздейков е изискал и повсеместен разбор на активността и успеваемостта на ИААА, оповестиха от Министерството на превоза.

" Бозав " и надлежно камионът са на Динко Вълев от Ямбол, който преди няколко години се прочу с клипове по какъв начин задържа мигранти по границата. От Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) опровергаха като " неточни и погрешни " изказванията на Вълев, че по платното е имало трудности, камъни и разпилени предмети, което е предизвикало произшествието.

Камионът е спукал гума (гумите са били доста изтъркани), минал е в насрещното платно, като е смазал мантинелите, блъснал е три коли и е разсипал товара си на платното - железни боклуци за скрап. При удара са потърпевши трима души, които бяха откарани за обзор в болничното заведение в Бургас.

Катастрофиралият камион е вписан в лиценза на компания " Логтранс БГ " ЕООД. Към лиценза са вписани общо 12 камиона. Катастрофиралият камион с регистрационен номер А1256НН е с изминал механически обзор на 10 април 2023 година Установен е и още един камион на компанията с номер А6687НК, който също е с изминал механически обзор на 9 март 2022 година

Установено е също, че авариралият камион е продаден през декември 2022 година от " Логтранс БГ " на " Бозав ". " Логтранс БГ " обаче не е изпълнила законовото си обвързване в 30-дневен период да отпише транспортното средство от своя лиценз, за което ще бъде глобена, прецизират от министерството и допълват, че затова е разпоредена инспекция на цялостната активност и на тази компания.

" Бозав " има лиценз за вътрешни товарни транспорти, публикуван на 5 март 2021 година Към лиценза са вписани 4 товарни автомобила, от които единствено един има годен механически обзор. Тя има още 5 транспортни средства, които са регистрирани като пътна помощ, от които 3 нямат годен механически обзор.

Освен това превозвачът не е присъединил камиона, предизвикал злополуката, в притежавания от него лиценз, което се класифицира като нерегламентиран транспорт и следва да бъдат наложени наказания. За последните две години " Бозав " е била глобена 6 пъти, като при четири от случаите е установено осъществяването на нерегламентиран транспорт на товари, а другите два са за претоварване и за непокрит товар.

Временното прекъсване на активността на " Бозав " е поради " изтекла финансова непоклатимост " на компанията на 18 февруари 2022 година

Гражданският деятел, че компанията на Вълев е разследвана за данъчни измами, има голям брой наказания за нарушавания с разрешителните за ръководство на боклуци и други проблеми около тях, в това число за нерегламентирана площадка, пожари и други Отделно имаше скандал преди две години, в които със скица трябваше да се продаде цялата въздушно-контактна и канална високоволтова мрежа на Градски превоз Пловдив за скрап на неговата компания. Процедурата беше спряна и материалите залежават в прокуратурата.

Според Юруков за последните две години камионите му са натрупали 17 нарушавания (включително придвижване без годишен механически обзор и платени тол такси), за които дължи обезщетителни такси за над 11 хиляди лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР