Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" подаде оставка, други двама се заклеха

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Депутатът Петър Петров от " Продължаваме промяната - Демократична България " подаде оставка. По информация на " Дневник " той ще бъде назначен за заместник-председател на държавна организация " Национална сигурност (ДАНС).

Петров влезе в Народното събрание на мястото на Лена Бориславова, която още при започване на 49-тото Народно заседание беше освободена от Народното събрание по свое предпочитание. В сегашния парламент той беше член на комисиите по вътрешна сигурност и ред и надзор над службите за сигурност.

Според в уеб страницата на " Продължаваме промяната " Петър Петров е правист и има повече от 17 години опит като чиновник в службите за сигурност. В интервала 2004 - 2008 година е работил в Национална работа " Сигурност " - Министерство на вътрешните работи, а след основаването на Държавна организация " Национална сигурност " продължава кариерата си там. От 2013 година до началото на 2022 година е заемал редица управителни длъжности в структурата на ДАНС. В интервала януари - август 2022 година е бил консултант в кабинета на министър-председателя Кирил Петков и секретар на съвета по сигурността към Министерския съвет. Бил е депутат в 48-ото Народно заседание.

Преди това други двама членове на " Продължаваме промяната - Демократична България " и на Движение за права и свободи поставиха клетва като депутати. Те Андрей Гюров от " Продължаваме промяната - Демократична България " и Петър Чобанов от Движение за права и свободи.

Димитрина Хаджиева-Недина е от листата на обединението в Благоевград. Според информацията в уеб страницата на партията тя е правист с над 25-годишна процедура. Досега не е била народен представител.

Колегата ѝ от Движение за права и свободи Валентин Тончев също не е бил депутат в българския парламент, само че съгласно биографията му е специалист по интернационална политика и помощник към делегацията на Движение за права и свободи в европарламента.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР