Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Пред гости от Китай и Русия Северна Корея демонстрира дронове и балистични ракети

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Ядрени ракети и нови бойни дронове бяха измежду оръжията, показани на огромен боен церемониал, проведен в Пхенян за водача Ким Чен-ун и гостуващите делегации от Китай и Русия, оповестиха севернокорейските държавни медии, представени от международните организации.

Дългоочакваният церемониал се организира нощес, с цел да бъде маркирана 70-ата годишнина от края на Корейската война, честван в Северна Корея като " Ден на успеха ".

Китайската и съветската делегация, в това число съветският министър на защитата Сергей Шойгу, бяха първите високопоставени посетители в Северна Корея откогато стартира Коронавирус пандемията.

Появата на двете делегации на събитие, на които са показвани нуклеарните ракети на Севера, с поддръжката на Китай и Русия, е в контрастност с предходни години, когато Пекин и Москва започнаха стъпки, с цел да се дистанцират от разработваните от техния комшия нуклеарни оръжия и балистични ракети.

Парадът включваше най-новите севернокорейски ракети Хвасон-17 и междуконтиненталните балистични ракети Хвасон-18, съобщи държавната осведомителна организация КЦТА. Смята се, че Хвасон-17 и Хвасон-18 имат обхват да поразяват цели на всички места в Съединените щати.

 Северна Корея ни поддържа във войната против Украйна, разгласи Путин Северна Корея ни поддържа във войната против Украйна, разгласи Путин

Събитието включваше и прехвръкване от нови бойни и шпионски дронове, осведоми КЦТА. Съобщено беше също, че севернокорейският водач е следил парада от балкон с аспект към централния площад в Пхенян, дружно с съветския боен министър Шойгу и високопоставения представител на китайската компания Ли Хунчжун.

АП съобщи, че столичните улици са били цялостни с проведени фенове, които шумно изразявали утвърждението си от видяното на парада.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР