Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Продажбите на COVID ваксини се сриват, "Пфайзер" свива разходите

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Фармацевтичният колос " Пфайзер " съобщи, че възнамерява интервенция за понижаване на разноските, в случай че имунизацията против COVID-19, създадена взаимно с " Бионтех " и антивирусното лекуване против ковид продължат да се показват под упованията през идващите месеци заради спадащото търсене.

Според американската компания повече изясненост за бъдещия размер на пазара на Коронавирус ще има през есента, когато равнищата на заразяване се покачат, оповестява Ройтерс.

Главният изпълнителен шеф " Пфайзер " Алберт Бурла сподели, че равнищата на имунизиране против COVID-19 тази есен би трябвало да са добър предсказател за това по какъв начин ще наподобяват годишните темпове отсега нататък, като в случай че компанията успее да пусне комбинирана ваксина за ковид и грип или респираторен синцитиален вирус " това ще усили равнищата на имунизиране ".

 " Пфайзер " е подготвена с ваксина за бебета, която се дава на майката преди раждането

Ако имунизациите против Коронавирус са доста ниски тази година, компанията ще понижи вложенията си за проучване на вируса и разработките, в това число за комбинирани ваксини, като част от проекта си за разноски, сподели Бурла.

Акциите на " Пфайзер " паднаха с към 0.7% във вторник след оповестяването на резултатите за пологугодието. Акциите на конкурентните производители на ваксини " Модерна " и " Новавакс ", които разчитат доста повече на своите ваксини против COVID-19, с цел да подтикват приходите, спаднаха надлежно с 2.9% и 5.2%.

 " Пфайзер " ще понижи броя на имунизациите против COVID-19 за Европа, само че против такса (допълнена)

Продажбите на имунизацията против COVID-19 " Коминарти " на " Пфайзер " / " Бионтех " понижиха с 83% до 1.49 милиарда $ през второто тримесечие, само че надминаха прогнозите на анализаторите за 1.40 милиарда $.

Продажбите на антивирусно лекуване, " Паксловид " се сринаха с 98% до 143 милиона $, под прогнозите за 1.08 милиарда $ на фона на ниски равнища на разпространяване на инфекцията в международен мащаб, написа Ройтерс.

 Новите приспособени ваксини против COVID-19 ще са прицелени в подварианта XBB Новите приспособени ваксини против COVID-19 ще са прицелени в подварианта XBB

Заради слабите продажби на продуктите за COVID-19 " Пфайзер " понижи упованията си за доходи през 2023 година с 1 милиард $ до $70 милиарда. Разочароващи към този момент са и резултатите от продажбите на имунизацията против респираторен синцитиален вирус, която към момента не е позволена за всички планувани възрастови групи и новото лекарство против рак Talzenna.

 Интересът към Коронавирус имунизациите и терапиите пада, какво ще ги замести Интересът към Коронавирус имунизациите и терапиите пада, какво ще ги замести

Общите доходи на компанията за второто тримесечие са намалели с 54% до 12.73 милиарда $, което е под прогнозите на анализаторите за 13.27 милиарда $.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР