Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Художничка от Лондон прекара месец в село Царимир и показва впечатленията си в изложба

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
В рисунките на Каролин Роуз Дънинг постоянно се срещат непредвидени комбинации от предмети и пейзажи, които приканват феновете да навлязат в свят, в който логиката отстъпва място на интуицията и страстите. Тя черпи ентусиазъм от сънищата, несъответствията и ирационалното.

Художничката живее и работи в Лондон, само че през миналия месец взе участие в интернационалната арт резиденция IMAGO, проведена от платформата за модерно изкуство Art and Culture Today. Прекара времето си в село Царимир край Пловдив, където се впусна в проучване на нови креативен благоприятни условия.

 Как се основава нова аудитория за актуалното изкуство Как се основава нова аудитория за актуалното изкуство

Едно от най-скорошните й изкушения е обвързвано с видеографията, посредством която разпростира артистичните си хоризонти - динамична платформа за по-нататъшно проучване на сюрреалистичните тематики, които я вълнуват от години. Чрез движещия се облик тя се стреми да разшири границите на образното описване на истории, като потапя публиката в случки, които размиват границите сред действителното и въображаемото.

 По време на престоя в село Царимир.
© Фейсбук | IMAGO International Artist Residency

По време на престоя в село Царимир.

Какво сътвори Каролин Роуз Дънинг по време на престоя си в село Царимир, ще можете да видите през днешния ден в изложба Little Bird Place в София. Pop-up галерия на художничката ще може да бъде прегледана единствено на 2 август сред 18:00 и 21:00 ч. Освен рисунките си тя ще показа и два къси кино лентата, които са отражение на насъбраните усещания от село Царимир, покрайнините, българската история, фолклор и митология.

Повече информация за събитието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР