Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Киев обеща още дронове по Москва, Захарова сравни атаките с 11 септември

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Украинският президентски консултант Михайло Подоляк Русия с още " неидентифицирани " дронове, " още съсипия, още война " в известната до неотдавна като " Туитър " платформа, часове след следващото нахлуване с безпилотни апарати против Москва от края на предходната седмица насам.

Украйна нормално внимава с метода, по който поема отговорност за офанзивите по интернационално приета съветска територия. С обявата си съветникът на началника на кабинета на президента Володимир Зеленски не декларира, че Киев стои зад последната офанзива, само че изясни: " Моква бързо привиква с пълномащабна война, която на собствен ред скоро ще се придвижи най-сетне по територията на " основателите на войната ", с цел да си вземе всички задължения. "

" Всичко, което ще стане в Русия, е справедлив исторически развой. Още необозначени дронове, още съсипия, още цивилен спорове, още война ", продължава Подоляк,.

Все повече офанзиви

, и два дни по-рано. Днешното нахлуване с дронове.

От 24 юли това е четвъртата офанзива с безпилотни апарати против Москва, имаше и други, за които Русия упреква Украйна, само че отвън столицата: в Брянска област, в Ростов на Дон, в анексирания от Русия Кримски полуостров.

Руските малките екрани този път демонстрират офанзивата, за разлика от миналата в събота против неделя. Медиите в страната бяха внимателни и в отразяването на другите набези против Крим и Ростов на Дон.

Като 11 септември или не напълно

По тематиката представителят на външното министерство в Москва Мария Захарова съпостави офанзивите с терористичните нахлуване на 11 септември 2011 година в Съединените щати, при които починаха хиляди цивилни.

Аргументът на Захарова е в " методологичното " съвпадане с офанзивата по кулите близнаци. " Колосален брой жертви, само че методологията е напълно същата. " Москва Сити " е цивилен обект, в който има освен офиси, само че и жилищни пространства, а и административни сгради, нямащи нищо общо с военния блок ", тя.

По тематиката, наподобява, съветската дипломация и президентството се разминават. " Действително, опасност има, явна е и се вземат ограничения ", сподели прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, само че изясни, че не вижда прилики.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР