Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Италианското правителство се заема с недостига на таксита

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Италианското държавно управление съобщи във вторник, че ще предприеме дейности за възстановяване на таксиметровите услуги, откакто антитръстовият орган на страната (AGCM) съобщи, че преглежда проблеми, повдигнати от туристи и поданици на огромните градове, съобщи " Ройтерс ".

През последните няколко месеца се умножиха известията за сериозен дефицит на таксита в градове като Рим вследствие на дълготраен крах да се усили броят на лицензите макар възходящото търсене.

В знак за това какъв брой съществено се приема казусът, кабинетът на премиера Джорджа Мелони сподели, че държавното управление ще се заеме с казуса през идващите дни.

Властите дадоха обещание решение, учредено на " успеваемост и бистрота за клиентите, правдивост за таксиметровите водачи и ценене на разпоредбите на пазара ".

 Вълната от туристи и горещините разкриха проблем с такситата в Италия Вълната от туристи и горещините разкриха проблем с такситата в Италия

AGCM съобщи, че са се появили няколко " сериозни въпроса " в Рим, както и в Милано и Неапол, и клиентите са се сблъскали с проблеми, свързани с времето за очакване, приемането на картови заплащания и вярното потребление на таксиметровите уреди.

Органът е изискал данни за параметрите на промишлеността, като броя на наличните лицензи и коли, от таксиметровите компании и от общините на въпросните три града.

Таксиметровите водачи са мощно лоби в Италия. Отчасти посредством нападателни протестни дейности, в предишното те са се противопоставяли на опитите на локалните и националните управляващи да усилят конкуренцията в бранша.

Те съумяха да лимитират обсега на интервенциите на Uber в страната, заявявайки, че съставляват риск за сигурността на клиентите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР