Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Управляващите и ДПС се активизираха със законови промени заради насилието в Стара Загора

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи, отпред с Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски, внесоха в деловодството на Народното събрание оферти за промени в закона за домашното принуждение и Наказателния кодекс. Те са във връзка. Според информация на " Дневник " от източници в политическите сили.

С предложенията за промени в закона за отбрана от домашното принуждение се предлага на в закона да бъдат включени хората с интимна връзка, без безусловно да съжителстват. Досега законът важи единствено за родственици, съпрузи и хора, които живеят дружно, въпреки и без брак.

В претекстовете към законопроекта написа, че рестриктивните мерки в досегашния закон " безпричинно стесняват кръга " от хора, които могат да търсят протекция по реда на закона. Активинирането на ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи идва откакто преди по-малко от две седмици. Днес (1 август) министърът на правораздаването, че до момента нееднократно групировката му се е обявявала за включването на интимните връзки в закона, само че до момента не е срещала поддръжка.

С предложенията за промени в Наказателния кодекс пък Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и други депутати от трите обединения желаят да се усилват наказванията за причинителите на телесна щета от на до шест на до осем години.

При наказванията за лека телесна щета с последици за здравето отпада опцията за пробация и остава единствено затвор до две години.

Ако няма последици за здравето, се предлага паричното наказване да се усили на сред 500 и хиляда лева, а в този момент е от 100 до 300 лева Не се предлага да отпаднат наказванията за затвор до две години или пробация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР