Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Адвокат видя поне три пропуска на прокуратурата и съда при пускането на насилника от Стара Загора

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Адвокат Михаил Екимджиев изброи най-малко три пропуща в работата на прокуратурата и правосъдния състав, който освободи при започване на юли Георги Георгиев след 72 часа в ареста по случая с измъчваното и, по който той е обвинен.

Първо, по думите му прокуратурата не е повдигнала обвиняване, че телесната щета, без значение дали лека или междинна, е нанесена по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост. Тогава тя би била закононарушение от общ темперамент и това би било съображение той да бъде арестуван за непрекъснато в ареста.

 Хиляди в цялата страна се събраха на митинги поради обезобразеното момиче в Стара Загора (обновена) Хиляди в цялата страна се събраха на митинги поради обезобразеното момиче в Стара Загора (обновена)

Подстригването на косата на момичето съгласно Екимджиев е насила по смисъла на Наказателния кодек, за което е планувано наказване до 6 година затвор. " Ако не беше " пропуснато " това явно обвиняване, имаше всички учредения този човек да бъде арестуван, мярката му доказана ", посочи юристът.

Отправи остра рецензия и към правосъдния състав в Старозагорския областен съд, който е решил да работи " самосъхранително и формалистично " и да се довери на една експертиза, макар че по делото има фотоси.

" Ако беше показал малко повече емпатия и човещина, би назначил разширена, спомагателна експертиза. Съмнението е самоналагащо се, когато видиш фотографията на жертвата дали тези порезни рани няма трайно да загрозят нейното тяло и лице ", разяснява Михаил Екимджиев.

Определи като " социалистичски обичай " търсенето на наказателна отговорност единствено когато има строшаване, пребиване и обезчестяване.

Адвокатът настоя депутатите да пресечен почивката си и незабавно да одобряват промени в Наказателния кодекс, с които да се криминализират дейности, целящи смачкване на човешкото достолепие. " Те оставят доста по-трайни, неведнъж доживотни следи ", акцентира той.

" Когато страната и обществото се тресат от яд и от боязън не може нашите представители да се излежават по плажовете и да си върша воаяжи в чужбина. Тези промени ще преодолеят това блуждаене лека, тежка или междинна щета е ", посочи Екимджиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР