Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Италия спира социалното подпомагане на стотици хиляди хора

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Социалните помощи на стотици хиляди италианци ще бъдат спрени от през днешния ден поради по-строгите условия, въведени от държавното управление на премиера Джорджа Мелони за приемане на обществено подкрепяне, съобщи ДПА.

Получателите са били известени с текстово известие в петък.

Според медии към 169 хиляди семейства са наранени от фрапантното стесняване на общественото подкрепяне. Наблюдатели означават, че заплащанията, известни като цивилен приход, ще бъдат спрени за други 80 хиляди семейства в края на лятото.

Южната част на страната, която обичайно е по-бедна, е изключително мощно наранена от новите ограничения. Неапол да вземем за пример има максимален брой жители, получаващи помощта.

Вече цивилен приход ще получават единствено семейства, в които има малолетни лица, хора с увреждания и лица над 65 години.
Синдикати и активистки групи приканиха за митинги против съкращенията. В някои градове в южната част на Италия се организираха седящи митинги пред офисите на организацията за обществено подкрепяне.

В Сицилия, в община Терасини, незает мъж през вчерашния ден в демонстрация на яд нахлул в офиса на кмета и разлял бензин, заплашвайки да възпламени всичко, преди да бъде спрян.

 Критики заляха Мелони поради скица за помощи за храна за фамилии с деца Критики заляха Мелони поради скица за помощи за храна за фамилии с деца

Гражданският приход бе въведен от някогашния министър председател Джузепе Конте през 2019 година.

Решението на държавното управление провокира остри рецензии от опозицията, както и фактът, че за прекъсването на помощите бе оповестено с текстови известия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР