Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Със 17 смени за седем години: ЦСКА продължи спиралата на треньорските рокади

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Във футболно отношение отборът ни буксува и има потребност от смяна, която считаме, че би пристигнала с идването на нов треньорски щаб " - с тези думи ЦСКА разгласи промяната на с Нестор Ел Маестро през уикенда.

Промяна, която стана нарицателно за алените в последните седем години (откакто притежател на клуба е Гриша Ганчев).

В този интервал отпред на ЦСКА се изредиха 13 души, а промяната на Илич с е общо 17-а.

Кои водиха алените

Ел Маестро, който ще дебютира наново отпред на ЦСКА в четвъртък с реванша против от втория прелиминарен кръг в Лигата на конференциите, е общо четвъртият ментор, който ще води тима повече от един път.

Сърбинът към този момент беше отпред на ЦСКА в интервала юни 2018 и февруари 2019 година Изненадващо той се преди началото на пролетния полусезон през 2019 година след края на зимната подготовка. Това стана, откакто ЦСКА имаше 45 точки при него от 20 мача през есента.

Преди Ел Маестро повече от един престой отпред на ЦСКА имаха Христо Янев, Стамен Белчев и Любослав Пенев.



Янев беше първият на треньорския пост при алените, откакто Ганчев пое алените, а дотук единствено двама са се задържали по-дълго на поста от неговите 417 дни - Стамен Белчев в първия си престой (519), както и Саша Илич (421).

Никой треньор в клуба обаче няма два цялостни сезона.

Как е в другите тимове

Голям брой промени на треньорите имаше и в другите водещи клубове в България. Близо до алените по брой рокади е " Левски ". От лятото на 2016 година до момента сините са сменили 14 треньора.

" Лудогорец ", който печели непроменяемо купата в последните 12 сезона, е сменил девет души от 2017 година насам. В този интервал само Станислав Генчев води тима повече от един път.

Той беше краткотраен треньор в три разнообразни интервала.

От 2018 година насам повече от година в Разград се е задържал единствено един ментор - Анте Шимунджа. Словенецът изкара тъкмо 428 дни (3 януари 2022 - 7 март 2023 г.), преди да бъде заменен от.

" ЦСКА 1948 " е имал 11 разнообразни треньори след влизането си в професионалния футбол. Рекордьори измежду тях са Петко Петков (423 дни) и Валентин Илиев (417).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР