Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Руска ракета порази жилищен блок в Днипро

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Руска ракета е блъснала жилищна постройка в централния украински град Днипро късно в петък, сподели министърът на вътрешните работи Игор Клименко.

" Руските терористи удариха многоетажна жилищна постройка ", написа Клименко в приложението за известия " Телеграм ", представен от Ройтерс.

Клименко сподели, че трима души са били третирани за пострадвания. Службите за незабавна помощ обикалят жилищата, с цел да ревизират жителите.

Видео, оповестено в обществените медии, демонстрира отломки, разпръснати из двор в огромен комплекс от жилищни здания. Поне осем жилището на последните етажи на ударената постройка наподобяват съществено разрушени.

Ръководителят на Регионалната военна администрация Сергей Лисак заяви, че е атакувана и административна постройка, където е зародил пожар. Огънят е обхванал повърхност от 100 кв. м.

Въздушна паника за цялата територия на Украйна беше оповестена след 21 часа локално време. Украински медии оповестяват за детонации и в Запорожие.

Информацията за ракетната офанзива идва часове, откакто съветските управляващи оповестиха, че Украйна е изстреляла ракета против жилищен регион в съветския град Таганрог - покрай границата.

 Ракета падна в центъра на съветския Таганрог, гърмеж в рафинерия в Самара Ракета падна в центъра на съветския Таганрог, гърмеж в рафинерия в Самара

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че " съветската страна си резервира правото на сурови ответни ограничения ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР