dnevnik.bgКабелни оператори от страната се оплакаха, че каналите на Нова

...
dnevnik.bgКабелни оператори от страната се оплакаха, че каналите на Нова
Коментари Харесай

Дневник: Кабелни оператори предупредиха, че може да спрат програмите на Нова броудкастинг груп


dnevnik.bg

Кабелни оператори от страната се оплакаха, че каналите на " Нова броудкастинг груп " може да бъдат спрени от мрежите им поради поискано огромно нарастване на цената от страна на медийната компания оповестява Дневник.

От Националното съдружие на дребните и междинните кабелни оператори (НСМСКО) оповестиха, че от два месеца водят несполучливи договаряния, а компанията е поискала нарастване с 60% на цената за разпространяване на стратегиите ѝ. В писмо до медиите от сдружението дефинират поисканото нарастване като " ценови диктат " и показват, че не могат да го одобряват, тъй като това би означавало да покачат цените за своите клиенти.

Потърсени за коментар, от " Нова броудкастинг груп " споделиха, че договарянията с операторите са самостоятелни и строго конфиденциални. " Можем единствено да потвърдим, че изнесената в общественото пространство информация за фрапантно нарастване на цените е чисто спекулативна и не отговоря на истината ", се споделя в позиция на компанията

Същевременно кабелните оператори оповестиха, че поради неналичието на прогрес по договарянията " Нова броудкастинг груп " е поискала от тях да спрат разпространяването на стратегиите ѝ от началото на 2018 година Към момента това към момента не е направено, сподели пред " Дневник " изпълнителният шеф на НСМСКО Валентин Георгиев. По думите му казусът ще засегне десетки хиляди клиенти в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Благоевград, Плевен, Велико Търново, Враца, Ямбол, Ботевград, Монтана, Видин и Свищов.

Георгиев упрекна " Нова броудкастинг груп ", че води " нападателна политика към избрани кабелни оператори ", защото компанията предложила разнообразни цени на другите компании.

От медийната компания отхвърлиха да отговорят на въпроса на " Дневник " дали са желали оператори да преустановят излъчването на стратегиите им и от кой момент следва да стане това. Посочиха само, че имат търговски сделки с над 90% от операторите на пазара. " Държим твърдо на политиката да работим с сътрудниците си единствено след подписан контракт като една от ограниченията против пиратството на наличие в България ", се споделя в позицията.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР