Днешното заседание на Пленума на ВСС е насрочено с една

...
Днешното заседание на Пленума на ВСС е насрочено с една
Коментари Харесай

Правосъдният министър за заплашения магистрат: Взети са по-засилени мерки за защита

" Днешното съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет е планувано с една точка. Основанията от моето предложение за освобождение на основния прокурор ", това съобщи Министърът на правораздаването Надежда Йорданова преди съвещанието на Висш съдебен съвет, което да разиска преждевременното освобождение на основния прокурор Иван Гешев.

" Що се отнася до това по какъв начин ще действа Висш съдебен съвет по предлагането на Янаки Стоилов следва да забележим. Разглеждането на двете оферти са на друг стадий. По моето имаме изговаряне по допустимост, а по това на Янаки Стоилов не е доближат този стадий ", акцентира тя.

Тя отхвърли да изявлението на основния прокурор преди началото на съвещанието, че от Министерство на правосъдието популяризират подправена информация.

" Готова съм за спор и в двете направления. Не би ме изненадало предложение за обединяване на настояванията за премахване на основния прокурор ", акцентира правосъдният министър.

" Време е да получим основен прокурор, който България заслужава, да има честен кодекс и не се крие зад полицейско принуждение ", сподели още тя.

" Заплахата за сигурността на всеки магистрат е мотив за паника. Взимаме всички ограничения, които да подсигуряват сигурността има. Взети са по-засилени ограничения за отбрана ", посочи Йорданова във връзка заканите към Ангел Кънев.

" Прокурор Маджарова изпрати писмо до мен с съответни терзания за данни, в това число закани по имейл за закани към магистрати от Специализираната прокуратура. Още на 4 февруари съм дала отговор на това писмо. Проведени са поредност от срещи с шефа на Главна дирекция " Охрана " и са подхванати спомагателни ограничения ", акцентира Надежда Йорданова.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР