Днешното учение се фокусира върху способността да се поеме контрол

...
Днешното учение се фокусира върху способността да се поеме контрол
Коментари Харесай

Китай провежда военни учения за пълно обкръжаване на Тайван

" Днешното обучение се концентрира върху способността да се поеме надзор над морето, въздушното пространство и връзките..., с цел да се сътвори въздържане и цялостно обграждане " на Тайван, посочи малкия екран.

Точното място на тези интервенции не е известно, добавя Българска телеграфна агенция.

Най-тясната част на Тайванския пролив сред китайския бряг и острова е към 130 километра.

Според китайската държавна телевизия в ученията са задействани ескадрени миноносци, ракетни катери и бойни самолети.

Междувременно Тайванското министерство на защитата твърди, че 42 китайски бойни самолета и осем кораба са пресекли тази заран така наречен междинна линия на Тайванския пролив, съобщи Ройтерс.

" Следим обстановката и реагираме предвид на наличните запаси, с цел да защитим Тайван ", уточни министерството на страницата си в Туитър.

Тайван е изправен пред " властнически експанзионизъм " от страна на Китай, сподели през днешния ден тайванската президентка Цай Ингвен в първия ден от военните учения на Пекин в Тайванския пролив, съобщи Франс прес.

" През последните години се сблъскахме с продължаващ властнически експанзионизъм ", означи Цай, добавяйки, че Тайван " ще продължи да работи със Съединени американски щати и други страни... за отбрана на полезностите на свободата и демокрацията ".

" Тайванските жители обичат демокрацията и се стремят към мир, сподели тайванската президентка и добави, че чака в допълнение усилване на съдействието в региона на сигурността със Съединени американски щати, предава Българска телеграфна агенция.

Цай направи това изказване при започване на формален обяд с пристигналата в Тайван делегация от американски конгресмени, водена от ръководителя на комисията по външна политика на Камарата на представителите Майкъл Маккол.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР