Днешното събитие е важно послание за международната общност. Истанбул показва,

...
Днешното събитие е важно послание за международната общност. Истанбул показва,
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Днешното събитие е важно послание към международната общност

Днешното събитие е значимо обръщение за интернационалната общественост. Истанбул демонстрира, че другите култури живеят дружно в този град, през днешния ден още веднъж потвърждаваме това. Това сподели турският президент Реджеп Ердоган в словото си при откриването на реставрираната българска черква " Свети Стефан " в Истанбул,предаде Българска национална телевизия.

Със железен скелет, тази черква от 1898 година е неповторим образец, храм за българската общественост, само че също по този начин дава принос за благосъстоянието и хубостта на Истанбул, разяснява турският президент.Реджеп Ердоган: Реставрацията стартира през 2011 година в съдействие с нашите български другари. Тя беше сложна и продължителна, бяха вложени 15 млн. турски лири, екипът, който работи, прояви професионализъм и сензитивност към този проблем.

Свободни сте да изповядвате своите религиозни убеждения, такива са били разбиранията и на нашите предци. Лошите мемоари, които има от историята, не би трябвало да хвърлят сянка върху вярата и опцията да живеем дружно. Трябва да има единство, това е нашето отношение към всички религии - единение в болшинството. С това схващане ние се стремим да поддържаме храмовете на всички религии във всички елементи на Турция, сподели Ердоган.

По думите му стоманената черква е най-скорошният образец на тази активност.

Ердоган изрази вяра за по-добри връзки на Турция по целия свят. Надяваме се да реставрираме взаимно историческите монументи в България, в София е завършила реставрацията на джамията, ще се веселя да отбележим дружно края на тази реституция, сподели още Ердоган.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР