Днешното посещение на турския президент Реджеп Ердоган в резиденция „Евксиноград“

...
Днешното посещение на турския президент Реджеп Ердоган в резиденция „Евксиноград“
Коментари Харесай

Във Варна скочиха на протест срещу Ердоган

Днешното посещаване на турския президент Реджеп Ердоган в резиденция „ Евксиноград “ е придружена от митинг. Организатор е партия "Възраждане ". Мотивът - турският президент не би трябвало да идва в страната ни на 26 март, когато си спомняме за геноцида над наши сънародници от Тракия. Именно през днешния ден означаваме 105-ата годишнина от Одринската епопея. Превземането на Одрин от българската войска през 1913-а година е решителната победа, която води до края на Балканската война.

Родолюбци с български флагове са се събрали против Ердоган в центъра на Варна. На митинга се чуват и революционни песни, а всички стачкуващи са единомислещи, че турският президент няма място в нашата страна, поради политиката, която води.

Малко по-късно ще има и митинг на „ Да, България” и ДСБ, предава "Нова телевизия ". Един от уредниците на втория митинг - Нелко Начев, съобщи, че още предходната седмица те са излезли с писмена позиция, изразяваща несъгласието им с ролята ни, която съгласно тях е на "троянски кон " на Турция.

Резиденция „ Евксиноград “ събира довечера водачите на Европейски Съюз и турския президент Реджеп Тайип Ердоган на историческа среща. В срещата ще вземат участие ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, ръководителят на Европейският съвет Доналд Туск.

Във връзка с визитата във Варна ще се затварят улици предвид на придвижването на високопоставените посетители.

Домакин на работната вечеря ще бъде министър-председателят Бойко Борисов. Срещата във Варна се счита за най-важната от процеса на председателството на България на Европейски Съюз, което София пое при започване на тази година.

Предстоящата среща сред водачите на Европейски Съюз и на Турция във Варна е нужна за нормализирането на връзките сред Съюза и Анкара. Това разяснява българският министър-председател Бойко Борисов предходната седмица на среща с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск в Брюксел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР