Днешното дерби между тимовете на Берое (Стара Загора) и Рилски

...
Днешното дерби между тимовете на Берое (Стара Загора) и Рилски
Коментари Харесай

Мач на седмицата на Sportal.bg: Берое - Рилски спортист

Днешното дерби сред отборите на Берое (Стара Загора) и Рилски състезател заема челно място в рубриката на Sportal.bg - " Мач на седмицата " , която ще ви показва забавни обстоятелства за най-вълнуващите конфликти от Националната Баскетболна Лига. Срещата сред неуверения тим на Любомир Минчев и уверения подобен на Людмил Хаджисотиров е част от 18-ия кръг на НБЛ и ще се организира през днешния ден от 19:00 в зала " Общинска " в Стара Загора.

В момента старозагорци заемат петата позиция в класирането с актив от 8 победи и 8 загуби. Рилски състезател пък е на второто място в подреждането, само че даже и да допусне загуба през днешния ден, отборът ще си върне назад водачеството от Левски Лукойл преди началото на третото завъртане поради по-добрите индикатори в директните дуели сред двата отбора.

Берое е в отрицателна серия от три следващи провали във всички шампионати - тежки за преглъщане загуби от Академик (Пд) и Черноморец в НБЛ и една неверна стъпка против Куманово в Балканската лига. Старозагорци не престават с играта на приливи и отливи през сегашния сезон, само че въпреки всичко отборът има време за смяна в позитивна посока преди началото на заключителните дуели в шампионата и шампионата за Купата на България. Хубав знак за Любо Минчев и компания преди конфликта с " Рилецо " е, че тимът е с шест поредни победи на своя територия.

От статистическа позиция Берое е измежду най-хубавите отбори в нападателен проект в родния шампионат. Заралии са на втора позиция по % успеваемост от зоната за две точки в Лигата - приблизително по 46% точни стрелби на мач, а също по този начин водят класацията по нанизани тройки - 10.6 на дуел. Играчите на Любо Минчев разполагат с петото най-хубаво нахлуване в шампионата - приблизително по 85.8 точки, само че в пет от последните си шест семейства трансферират границата от 90 маркирани точки.

Джеймс Гавин продължава да носи званието топреализатор на отбора и несъмнено ще е най-голямото предизвикателство пред отбраната на Рилски състезател. Американецът вкарва приблизително по 15.2 точки на мач, а също по този начин умее да чете играта и раздава по 4.6 асистенции. След него се подреждат стрелецът Брейди Роуз с по 14.5 точки при 47% пукотевица от тройката и Николай Стоянов със своите 13.7 точки. Павел Маринов също се показа мощно в последните си няколко дуела, гардът Дерик Джийн пък вкара рекордните за сезона си 24 точки против Черноморец, само че максимален напредък бележи крилото Симеон Илиев. Чайката не стартира сезона по упования метод, само че в последните си три срещи записва приблизително по 18.6 точки и 7.0 битки.

Рилски състезател сякаш изцяло не помни за провалянето от Балкан (Ботевград) на 23 януари, изключително имайки поради класирането на отбора напред в плейофите на ФИБА Къп. Самоковци не престават да се показват на извънредно високо равнище през този сезон и предстоящо са любимци за успеха в Стара Загора. Отборът на Людмил Хаджисотиров към момента няма инкасирана загуба като посетител в НБЛ и може да се похвали със 7 победи от 7 мача на вражеска територия, в това число триумфи над Левски Лукойл и Балкан.

През целия сезон досега следим чудесната уравновесена игра на Рилски състезател, която се трансформира в печелившата формула на самоковския отбор. В състава има съществуване на изпълнители на всяка една позиция - като се стартира от Брандън Браун, през Павлин Иванов и Алекс Симеонов, та чак до Нико Карвачо. Именно тези четирима играчи за момента се оказват най-полезни за положителното равнище на игра на " Рилецо ", като и четиримата постоянно бележат точки в двуцифрените измерения. Те са и повода тимът да разполага с най-хубавото нахлуване в цялото състезание - приблизително по 91.8 маркирани точки, най-хубавият % пукотевица от 2 и 3 точки - 48%, и №1 по асистенции приблизително на дуел - по 22.4 завършващи подавания.

Иванов е топреализатор на самоковци с по 14.4 точки на мач, Браун прибавя по 13.8 точки и 5.7 асистенции, Карвачо се разписва с по 12.9 точки и 8.9 битки, а Алекс Симеонов ниже по 11.8 точки и овладява по 5.4 топки под двата кръга. От пейката отлично се включват тежкото крило Трей Портър със своите 9.6 точки и 7.7 битки, Мирослав Васов с по 8.5 точки и набиращият скорост Тихомир Желев с по 6.3 точки на дуел.

Основна фотография: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР