Днешният трагичен инцидент е най-тежката автобусна катастрофа в Европа за

...
Днешният трагичен инцидент е най-тежката автобусна катастрофа в Европа за
Коментари Харесай

Кои са най-тежките автобусни катастрофи през последните години у нас

Днешният драматичен случай е най-тежката автобусна злополука в Европа за последните години. За страдание, това е следващият случай у нас, при които хора губят живота си до момента в който пътуват с рейс.

Една от най-големите нещастия се случи на 4 април 2004 година - тогава рейс с български възпитаници пада в сръбската река Лим. Те се прибирали от екскурзия в Хърватия дружно с учителите си. Тогава починаха 12 деца, предава Нова тв.



Две години по-късно - на 7 декември 2006 година - 18 души починаха при злополука сред камион и рейс на пътя Русе-Бяла. Бяха ранени други 11.



Първият от серия произшествия на автомагистрала „ Тракия” се случи на 15 юни 2011 година Тогава рейс се блъсна в мантинела, прекатурна се и се запалш. Шестима души починаха на място, а двама издъхнаха в болница.



Последните години също бяха белязани от произшествия с доста починали. На 17 ноември 2017 година при преден конфликт край село Микре починаха 9 души. Причината за случая е погрешно изпреварване от страна на водача на рейса.



Шестима души изгубиха живота си на автомагистрала „ Тракия” край София на 13 април 2018 година До случая се стигна откакто рейс се обърна след конфликт с кола.



Последният случай с доста починали беше край Своге. На 25 август 2018 година починаха 17 души. Трима починаха по-късно от раните си. Шофьорът получи обвиняване, че е карал с 13 км/ч над позволената скорост, а асфалтът не отговарял на условията.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР