Днешният свят изисква компаниите да се управляват от гъвкави и

...
Днешният свят изисква компаниите да се управляват от гъвкави и
Коментари Харесай

Периодична таблица помага да бъдем успешни лидери

Днешният свят изисква фирмите да се ръководят от гъвкави и прочувствено интелигентни водачи. Мениджъри, които могат да проучват слабите и мощните страни както на екипа си, по този начин и на себе си. И до момента в който през 20-ти век главно се е държало на предвидимост, ръководство и надзор, стратегически блян към облага и успеваемост, то нещата през 21-ви са разнообразни. Както показва Хелга Патарт-Дрекслер, началник " Екзекютив обучение " във, днешните водачи би трябвало да възприемат индивида не като средство, а като източник. Освен това би трябвало са приспособими, да имат изобретателен метод в работата си и да се стремят към самоефективност.
За да улесни бизнеса, и освен, Хелга е основала периодическа таблица на водачеството, въодушевена от Менделеевата таблица на химическите детайли .
В химията едно вещество придобива разнообразни форми, наречени агрегатни положения, според от температурата и налягането. Подобен развой съществува и в периодическата таблица на водачеството, където самостоятелните детайли се разграничават според от това по какъв начин един управител придобива умения и какъв опит той или тя носи в този подтекст. Това са четирите лидерски положения.
1. " Твърдо " агрегатно положение – твърди умения
Твърдите умения включват тези умения, които хората получават по време на образование или продължаващо обучение. Правилата, залегнали в основата на знанията в дадена област, постоянно остават годни, без значение от промишлеността, длъжността или даже културата, в която се ползват. Те могат да бъдат тествани, дефинирани и в множеството случаи - елементарно научени или усъвършенствани.
2. " Течно " агрегатно положение – методическа подготвеност
Методическата подготвеност разказва способността на хората да употребяват подобаващите принадлежности и техники вярно и дейно, изключително когато става въпрос за персоналното им развиване и развиването на техния екип, сполучливото решение на проблеми и даването на опция на другите да употребяват мощните си страни. Методическата подготвеност става все по-важна и заради продължаващата цифровизация. В нашия съвременен работен свят се оферират от ден на ден принадлежности и способи, които би трябвало да бъдат усвоени.
3. " Газообразно " агрегатно положение – меки умения
За разлика от твърдите умения, меките умения са по-малко осезаеми и затова по-трудни за преподаване. Фокусът е върху персоналните полезности, качества, самостоятелни качества, обществени умения, които - взети дружно - съставляват личността на човек и му оказват помощ във взаимоотношенията с другите и постигането на задачите.
4. Агрегатно положение " плазма " – новите лидерски качества
В допълнение към трите типичен агрегатни положения, както в химията, при рискови условия се изискват специфични лидерски качества. Това е изключително правилно в нашия VUCADD свят (т.е. изменчив (Volatile), нерешителен (Uncertain), комплициран (Complex), неразбираем (Ambiguous) и трагично подривен (Dramatically Disrupted) свят). Тези качества от една страна оказват помощ за хармонично съчетаване на личните твърди, меки и методически умения, а въпреки това акцентират метода на мислене, който е нужен за реализиране на оптимални резултати.

Още от учебно заведение сме привикнали да се фокусираме върху слабите си места и грешките, което съгласно Хелга Патарт-Дрекслер е изцяло неверно държание. Според нея доста по-правилно и дейно е да подчертаваме върху мощните си черти и да развиваме нещата, които в действителност са ни забавни. Това с цялостна мощ важи и за фирмите. Като управител и учител, тя е уверена, че водачите би трябвало да са наясно със качествата, минусите и прочувствената задоволеност на всеки член от екипа си. Защото когато един човек е благополучен на работа, той е доста по-ефективен и работлив. Има разнообразни способи за възстановяване на прочувственото положение на работещите, измежду които постоянни вътрешни срещи, четене на подобаваща литература и потребление на потвърдени способи.
За да са сполучливи мениджърите, би трябвало да развиват качества като кураж, незаинтересованост, признателност, проактивност и фокус, които добиват нов смисъл през днешния ден. Да възприемат нов метод на мислене, с цел да се трансфорат в динамични, гъвкави и самонасочващи се водачи.
" Ирландският публицист Джордж Бърнард Шоу е споделил нещо, което не би могло да бъде по-добре приложено към актуалното водачество: " Единственият човек, който се държи рационално, е моят шивач. Той ми взима нови ограничения всякога, когато се забележим, до момента в който всички останали постоянно ползват старите стандарти с убеждението, че те не престават да пасват и до през днешния ден. " Същото важи за положителните мениджъри. Дори в случай че, както в периодическата таблица, има обособени детайли, които съставляват " положителното водачество ", водачеството също е подложено на непрекъсната смяна. И това е изключително правилно във времената на нова работа и цифрова промяна, " заключава Хелга Патарт-Дрекслер.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР