Днешният празник ни дава надежда за сбъдване на нашите мечти,

...
Днешният празник ни дава надежда за сбъдване на нашите мечти,
Коментари Харесай

Владимир Путин: Рождество ни дава надежда

Днешният празник ни дава вяра за сбъдване на нашите фантазии, съобщи съветският президент Владимир Путин, съобщи РИА новости.

Държавният глава се обърна към своите съграждани, които означават през днешния ден Рождество Христово. "Днес е незабравим празник, който подарява на хората наслада и очаквания, който ни сплотява към непреходните духовни полезности, традициите и любовта към близък. Благодарение на този празник ние съхраняваме и пазим нашите национални и фамилни обичаи, и поддържаме нашата религия мощна ", написа още в приветствения адрес.

Президентът също означи и ролята на Руската православна черква и другите християнски конфесии, които по думите му имат извънредно значим принос в живота на страната. "Тези институции поставят големи старания и за възпитанието на младежта, и за градивния разговор сред другите вероизповедания в страната ни ", добави той. Путин по традиция нощес посети манастир край Москва и подари на обителта икона на Богородица.

Руснаците, сърбите, черногорците и други православни нации означават Коледа на 7 януари. Техните църкви са запазили остарелия (Юлиански) календар. Българската и румънската честват Рождество Христово по Григорианския календар – на 25 декември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР