Днешният празник Бабинден е считан за един от най-големите женски

...
Днешният празник Бабинден е считан за един от най-големите женски
Коментари Харесай

България посреща Бабинден с все по-малко бебета

Днешният празник Бабинден е считан за един от най-големите женски празници. Отдава се респект към тези възрастни дами, които едно време са бабували на родилките. На днешния ден чества и родилната помощ. 

" Акушер се става с доста обич към тази специалност, тъй като при нас се ражда животът. Много е значимо всяка една от нас да го носи в сърцето си. С доста обич и предпочитание съм учила акушерството. Помня какъв брой бях обезпокоена и уплашена, обаче с времето се натрупва опит и ставаме доста по-уверени и положителни в работата си ", показа пред Bulgaria ON AIR основната акушерка в столичната АГ болница " Шейново " Емилия Баалбаки.
 
" Във времето, когато аз ставах доктор, изискванията бяха доста по-различни. Станах доктор с огромно предпочитание, в никакъв случай не съм мислила за друга специалност. Не скърбя за избора си и до ден сегашен, макар компликациите, които не престават да ме засипват през последните години ", сподели пред медията завеждащият доктор Мадлен Китанова.

Тя не счита, че естеството на работа отвън България е доста по-различно. Единственото нещо, което кара сътрудниците ѝ да работят в чужбина е заплащането, счита медикът. По думите на доктор Китанова у нас има финансови ограничавания, които са наложени от системата.

" Раждаемостта непрестанно спада. Българите се стопяват, с всяка година са по-малко бебетата. В София не се усеща толкоз, тъй като огромна част от младото и работещо население е концентрирано тук. Но София не е цяла България ", акцентира тя.

И означи, че акушерството постоянно сервира изненади, провокациите са всеки ден, а адреналинът е сериозен. 

" Работата е хубава, само че изисква доста жертви. Човек би трябвало да направи точна равносметка какъв е целта в живота му и тогава да вземе решение дали да става доктор. Вероятно лишенията са много, нито едно от двете ми деца не пожела да стане доктор ", показа още доктор Китанова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изра
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР