Днешният първи ден на турнира от демонстративен характер Diriyah Cup

...
Днешният първи ден на турнира от демонстративен характер Diriyah Cup
Коментари Харесай

Екзекуторът на Кирьос взе скалпа и на Циципас: Световният №14 е 1/2-финалист на Diriyah Cup

Днешният първи ден на шампионата от показателен темперамент Diriyah Cup ни направи очевидци на значително изненадващи спечелили, един от които несъмнено беше Камерън Нори, който в осминафиналите надигра безапелационно Ник Кирьос в два супертайбрек сета, осигурявайки си конфликт довечера против Стефанос Циципас. Британецът вероятно с този си триумф ни лиши от по този начин предстоящата идната битка на корта по оста " Кирьос - Циципас ", които постоянно попадат под светлините на прожекторите с провокативни мнения по адрес един на различен, но през днешния ден денят безспорно принадлежеше на международния номер 14, който взе скалпа и на елина в поредни сетове - 6:4 6:4. По този метод левичарят се класира за полуфиналите в надпреварата с премия от 1 милион $ за първенеца, като от започващия след броени минути мач сред Хуберт Хуркач и Тейлър Фриц му следва да научи името на съперника си.

Гъркът имаше правото да даде началото на дуела с начален удар, при който разчиташе само на първото си подаване и се оправи без непотребния усложнения, но при последвалия си гейм на сервис срещна сериозен отпор от страна на полуфиналиста на Уимбълдън и неточностите от ракетата му не закъсняха. В тези моменти международният номер 14 се усещаше чудесно с позицията си на корта, при която беше дал самодейността на съперника, който допускаше неистови неточности при опитите си да е нападателен, до момента в който в същото време британецът беше безукорен във всеки един аспект и осъществя ранен пробив - 3:1. Добрите изяви на четвъртата ракета на света от главната линия бяха непрекъснато изменяща се константа, до момента в който Нори се представяше на върха на качествата си и доближи до три следващи сетбола още при сервис на гърка, които пропиля окончателно, но резервира нужното самообладание и на лично подаване откри сметката си в конфликта.

Стартът на втората част се оказа подобен с този от отминалата такава и несъразмерното предпочитание на Циципас да пласира топката върху линиите му изигра неприятна смешка, при което левичарят взе своето и излезе напред с пробив задатък. В идния гейм на международния номер 14 настъпи и преломният миг на срещата, когато ръката на някогашния първенец от Индиън Уелс своебразно се скова и последвалите му грешки донесоха шансове за рибрейк пред елина, който обаче ги пропиля безплатно и считаният за новобранец преди мача играч резервира водачеството си в резултата. Именно тази отбрана на преимуществото в числово изражение очевидно окрили Нори и той още веднъж заигра покрай върха на опциите си, като чрез безупречното си сервиране, докара събитията до законосъобразен процес и се поздрави с успеха в два сета.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР