Днешният отказ на Народното събрание да стартира работата си, се

...
Днешният отказ на Народното събрание да стартира работата си, се
Коментари Харесай

Премиерът видя елемент на слабост в препънатия кворум на НС


Днешният отвод на Народното събрание да започва работата си, се надявам да бъде миг на уязвимост, обвързвана с това, че всяка от партиите да премисли резултатите от изборите и по какъв начин ще продължи напред. Действията на партиите през идващите дни ще покажат кои имат единствено партийни ползи и кои се интересуват от ориста.

С тези думи министър председателят Николай Денков откри съвещанието на Министерски съвет, с което размаха пръст на депутатите в Партийния дом за това, че за работа на законодателния орган.

Той уточни, че през идващите 5 седмици Народното събрание има да извърши 3 значими задания за страната - да одобри в точния момент държавния бюджет за 2024, да направи измененията в Конституцията и да одобри разпоредбите и процедурата за избор на новата КПКОНПИ. От това по какъв начин ще бъдат решени дилемите зависи по какъв начин ще с развива България, сподели министър председателят.

Денков се надява, че партиите ще намерят метод да продължат напред. Министерски съвет ще продължи да работи и да извършва дилемите си, като през днешния ден министрите и министър председателят ще одобряват обновения проект за приемане на еврото от 1 януари 2025 година С това демонстрираме, че единствено със синхрон сред Министерски съвет и Народното събрание можем да продължим напред, акцентира Денков.
 Всички желали съдружно съглашение, само че такова няма
Всички желали съдружно съглашение, само че такова няма

Христо Иванов изготвил първия вариант
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР