Днешният ни материал е доказателство, че всеки светец има минало

...
Днешният ни материал е доказателство, че всеки светец има минало
Коментари Харесай

Затворници разбиха килията си, за да спасят живота на умиращ надзирател

Днешният ни материал е доказателство, че " всеки светец има минало и всеки виновник има бъдеще ".

Защо го споделяме ли? Защото, когато чуете думата " нарушител ", вероятно в съзнанието ви изплуват избрания като " безкрупулен " и " с невисок морал ". Но осем пандизчии от Тексас потвърждават, че това изобщо не е по този начин и че макар престъпили закона, те могат да намерят верния път и да постъпят доблестно.

 



В един от най-големите затвори в Тексас, до момента в който е на промяна, надзорник получава инфаркт. Когато това се случва, вместо да употребяват момента, с цел да избягат, осем от намиращите се наоколо пандизчии самоотвержено се впускат да му оказват помощ. Мъжете разрушават ключалката и съумяват да отворят вратата на килията си. Една част от тях, с белезници на ръце, клякат до защитата и му оказват първа помощ. Останалите, крещят и блъскат по стените, викайки за помощ. В последна сметка опитите им са сполучливи. Мъжът е възроден, а сътрудниците му, чули виковете за помощ, се обаждат на спешна помощ и кола за спешна помощ води надзирателя в болница.

На въпрос за какво са му помогнали пандизчиите дават отговор, че пазачът е “добър човек и е човешко да окажеш помощ на някого ".

Спасеният мъж не крие благодарността си и споделя: " Вместо да се възползват от случилото ми се, да се опитат ми вземат револвера, да ме убият или да ме вземат пленник, с цел да да избягат, те ме избавиха. Помогнаха ми, отнесоха се с мен като с човек в неволя. Не ме интересува дали са употребяващи опиати, дали са точили кредитни карти или са крадци. Те въпреки всичко са човешки същества. Не е нужно да одобрявам това, което са правили в предишното, само че не е и моя работа да ги осъждам. ”

Шерифът на окръг Полк Джони Моутс сподели, че на осемте пандизчии, всички от тях с леки присъди, ще им бъде понижен престоят в пандиза с 25% като премия за положителното дело.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР