Днешният ден в парламента явно е ден за скандали. Те

...
Днешният ден в парламента явно е ден за скандали. Те
Коментари Харесай

Интимна близост, кариран панталон и SMS-и до чираците: 3 часа размисли и страсти в НС

Днешният ден в Народното събрание очевидно е ден за кавги. Те следват един след други. Над три часа народните представители не съумяха да стартират работа всъщност.

За сметка на това депутатите едвам не стигнаха до пердах за челен път. Още първоначално ръководителят на Народно събрание Росен Желязков даде предложение в програмата да влязат нови девет точки. „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и „ ИТН “, застанаха като цялостна съпротива на предлагането му. Те започнаха серия от оферти за разбъркване на точките, макар че одобриха да работят, до момента в който одобряват всички.

Народните представители се пошегуваха, че поради тези неуредици, най-вероятно ще приключат работа към 23,00 часа.

Иван Ченчев, последван от няколко депутати от Българска социалистическа партия, застана пред трибуната на ръководителя и изиска да вземе думата, откакто депутатите на левицата
приканиха шефа на Народно събрание да ги в профил.
„ Уважаеми сътрудници, преди господин Ченчев да вземе думата, групата, която е в интимна непосредственост с водещите желаят да бъдат отстранени. Искам да не им дам опция. По правилника, при основаване на безвластие може да се стигне до премахване от зала, само че няма по какъв начин вие да желаете да бъдете отстранени “, сподели Желязков.

„ В диалог с вас казахте, че можете да ни отстраните, само че не желаете да го вършиме, тъй като ще дадем трибунка, видите ли “, посочи Ченчев.

„ Такова нещо не съм споделил “, изрично отсече ръководителят на Народно събрание.

„ Всичко което се случва е по ваша виновност. Как се дефинира, че някой работи добре? Когато няма самообладание, няма нищо. Вие имате инструментите да извършите по този начин, че съвещанието да тръгне в естествен ход. Предлагаме ви разбъркване в точките. Знаем,че първа, втора и трета са закрепени. 7,8 и 9 не са. Ако желаете да говорите върху мен, добре, само че ви приканвам от името на ПГ за какво не свиквате председателски съвет? Според вас Народно събрание работи ли? Ако желаете отстранете ни от зала, това, което се случва няма да ни е за пръв път “, сподели още Ченчев.

„ Как мина гласуването за това съвещанието да бъде излъчено по Българска национална телевизия и БНР? Отхвърляте всичко, което предложи Българска социалистическа партия. И 28 точки да предложим, и министър председателят да пристигна, по този начин ще си върви съвещанието “, сподели още той.

„ Нека да отговоря на господин Ченчев. Уважаеми сътрудници, мисля, че демонстрирам учудващо и за себе си самообладание. Българска социалистическа партия желае да подложи на разбъркване 6 от 7 точки “, добави Ченчев.

Искрен Митев от Политическа партия също изиска думата.

„ Колеги, не ви ли е позор? Пред фамилиите ви? Пред белите ви коси? Гражданите заплащат да стоите 5 индивида и да блокирате работата на Народно събрание. Пет индивида нарушавате работата в Народно събрание.
Не ви ли е позор, бе, момчета?
От хората и от гласоподавателите ви? Както пращахте патрони до Украйна, в този момент го сложихте като пета точка. Знаем, че желаете да ходите към морето, само че ние ще си свършим работата със и без вас “, сподели той, обръщайки се към сътрудниците си от Българска социалистическа партия.

Андрей Чорбанов („ ИТН “) се обърна към ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и попита за какво се събират в сряда да разискват дневен ред за седмицата, като той може да се подмени напълно. Понеже видно е, че не зачитате мнението ни като парламентаристи, ще се обърна към вас като музикант дилетант към музикант дилетант, сподели Чорбанов. Надявам се, че свирите по-добре, в сравнение с аз пея, тъй като другояче отвън Народното събрание ще умрем от апетит, добави той.
Председателят на Народно събрание Росен Желязков сподели, че приема хвърлената ръкавица
и ще създадат няколко подготовки. Мислете за името на дуета, господин Чорбанов, отговори му Желязков и добави, че могат да измислят нещо от фамилните им имена, щели да се получат истински неща.

Радостин Василев (нечленуващ в парламентарна група) направи забележка за облеклото на заместник-председателя на Народното събрание Андрей Чорбанов, в частност за карирания му панталон.

Палячовщината постоянно е функционалност на държанието, а не на облеклото, отговори му Чорбанов, който взе думата от парламентарната естрада. По думите му
панталонът може да се смени, генетиката е това, което остава за цялостен живот.
След поредицата от процедури по оферти за разбъркване на дневния ред ръководителят на Народното събрание Росен Желязков помоли Никола Минчев да го замести като управляващ съвещанието и сподели, че отива на председателски съвет.

„ Г-н Митев, къде си? На Вие ще ви приказвам. Разбирам, че желаете да приемете бързо предлагането на Борисов. Горите и бързате да гласувате решението му. Прегърнали сте се. Как ще го обясните на гласоподавателите си. Те са ясни, техните гласоподаватели знаят, само че вашите какво ще ги вършиме. Тази коалиция ще стане ясна. 350 хиляди са към този момент и повече ще станат “, обърна се Свиленски към Митев.

Лидерът на „ ИТН “ Слави Трифонов да пристигна в Народното събрание изиска ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Настояването му пристигна откакто близо час към този момент депутатите се караха за дневния си ред.

„ Да гласуваме процедура по допуск за господин Слави Трифонов. Колеги, видяхме, той изпраща едни SMS-и. Вместо да изпраща
SMS-и до чираците си,
по-добре самичък да пристигна тук и самичък да аргументира своите тези “, сподели Карадайъ от парламентарната естрада.

„ Благодаря за предлагането и по-скоро за това, че сме чираци на господин Трифонов. Нали знаете, че чираците са при занаятчия. Благодаря за признанието, че господин Трифонов е занаятчия, само че бих допълнил вашето предложение – да бъде даден достъп на Прокопиев, който по този начин или другояче си е конфигурирал цяла парламентарна група, в това число и господин Доган да се разноски от Росенец, по този начин и по този начин ще му взимате пристанището. И също по този начин, в случай че може, да се задължи Бойко Борисов да участва през днешния ден, в случай че би трябвало с защита в залата, тъй като пристигна, направи едно кило оферти и вазира. Разбирам, че несъмнено е отишъл да каже на жандармерията, че довечера ще се прибере малко по-късно, момчетата да пият по едно кафе, само че въпреки всичко дано всички да дойдат тук, да им осигурим достъп до залата “, отговори му ръководителят на групата на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

От парламентарната група на „ ИТН “ (ИТН) излязоха с декларация, „ отдадена на лицемерието “. Тя беше прочетена от парламентарната естрада от ръководителят на групата Тошко Йорданов.

Той пусна през телефона си запис от изявления и по-късно повтори част от тях:
„ Нито глас за Пеевски. “
„ Става дума за българската държавност, става дума за нашето бъдеще, по тази причина по какъв начин се развива България. “ „ Нито глас за Пеевски, с цел да може ние по-късно в Народното събрание да подсигуряваме, че ще има ръководство, което ще сложи ГЕРБ и Движение за права и свободи в карантина. “ „ Не, няма да има достъп на Движение за права и свободи и на ГЕРБ до кокала на властта “.

„ Христо Иванов – двуличник номер едно на републиката “, разяснява в умозаключение Тошко Йорданов.

В последна сметка Народното събрание стартира да разисква законови ремонти, които целят прекратяването на концесията за нефтеното пристанище „ Росенец “ да стане по ускорена процедура.

Депутатите ще вземат решение ще даваме ли от БТР-ите на жандармерията на, да се реалокира ли Конституционният съд в една от постройките на Българската банка за развиване и кои депутати ще влязат в парламентарните делегации в интернационалните организации. Днес ще одобряват и останалите промени в Закона за отбрана от домашното принуждение. Отказаха се обаче от днешния парламентарен надзор, който ще бъде изместен за другата седмица.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР