Днешният ден стартира по великолепен начин за българските представители в

...
Днешният ден стартира по великолепен начин за българските представители в
Коментари Харесай

Няма да има хеттрик: Шиникова се бори, но напусна Ролан Гарос след луд мач

Днешният ден започва по превъзходен метод за българските представители в квалификациите на Ролан Гарос, откакто Димитър Кузманов и Виктория Томова се приближиха на крачка от главната скица на конкуренцията, само че за жалост, втората ни ракета при дамите Изабелла Шиникова не съумя да се причисли към тях и напуща шампионата във френската столица. Тя стартира чудесно дуела си против международната №188 Валентини Граматикополу, само че след това позволи да се стигне до поврат и в последна сметка отстъпи след крайното 6:2 0:6 3:6.

Откриващата част се развиваше напълно по усета на българката, която успяваше да се възползва по отличен метод от неубедителното подаване на противничката си, с цел да поеме надзор върху разиграванията, и напълно скоро станахме очевидци на първия пробив в интерес на нашето момиче. Белла резервира стремежа в играта си и във всеки един от идващите сервис геймове на гъркинята доближаваше до благоприятни условия за пробив, а след следващата отлична акция при посрещане дублира преднината си, повеждайки с 5:2, което предреши изхода на сета в нейна изгода.

Във втората част функциите на корта изцяло се размениха и към този момент Граматикополу бе тази, която доминираше събитията на корта. Тя доста стабилизира началния си удар, до момента в който непредизвиканите грешки от ракетата на родната ни представителка се множаха една след друга, което докара до инкасирането на три брейка от Шиникова и серия от шест следващи гейма на сметката на международната №188, вкарала дуела в трета част.

Решителният сет се трансформира в истински фестивал на пробивите, защото всяка една от двете състезателки изпитваше съществени усложнения от сервис линията, а това ни направи очевидци на цели 12 брейкбола, 7 от които бяха оползотворени. Представителката на южната ни съседка обаче бе по-стабилната в решителните минути и съумя да завоюва две от своите подавания, което се оказа основно за триумфа ѝ в конфликта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР