Днешният ден ще е наситен с много спортни битки за

...
Днешният ден ще е наситен с много спортни битки за
Коментари Харесай

Важни мачове за волейболните ни национали при мъжете и жените, Григор и Томова започват на US Open

Днешният ден ще е кондензиран с доста спортни борби за българските спортисти. Волейболните национали при мъжете и дамите ще имат значими мачове на Европейското състезание, а първите ни ракети при мъжете и дамите Григор Димитров и Виктория Томова стартират присъединяване си на последния шампионат от Големия шлем US Open.
Прочетете още
България - Нидерландия 19:00ч. Европейско състезание по волейбол за дами четвъртфинал

Женският народен тим по волейбол ще играе за първи път от 2019-та година в топ 8 на Европа. Националките победиха на осминафиналите на Европейското състезание с 3:2 Словакия и през днешния ден ще се изправят против Нидерландия на четвъртфиналите. Младият тим на България реализира максимума на това Европейско и в случай че съумеят да създадат чудото и да победят нидерландките лъвиците ще запишат рекордно класиране от 2001г., когато националките последно влязоха в топ 4 на Европа и завоюваха бронзовите медали. Двубоят започва в 19:00ч. в италианския град Флоренция. С влизането на четвъртфиналите националките се класираха и за Европейското състезание през 2026г. 

България - Испания 20:30ч. Европейско състезание по волейбол за мъже груповата фаза първи мач

Мъжкият народен тим по волейбол също ще има доста значима среща през днешния ден. България започва на Европейското по волейбол с домакинство на отбора на Испания. Страната ни е измежду домакините на Евроволей и Варна ще одобри мачове до четвъртфиналите на шампионата и е хазаин на група В, в която е България дружно с Испания, Хърватия, Финладия, Украйна и Словения. Националите са любимци против испанците, но първият мач постоянно е най-труден и е значимо момчетата на Пламен Константинов да стартират с триумф. Двубоят стартира в 20:30ч. в " Двореца на културата и спорта " във Варна.

В тениса първите ни ракети Григор Димитров и Виктория Томова стартират довечера присъединяване си в последния шампионат от шлема - US Open в Ню Йорк.

Григор Димитров - Алекс Молчан най-рано в 19:30ч. US Open мъже 1-ри кръг

Григор Димитров ще срещне 115-ия в ранглистата словак Алекс Молчан. Българинът стартира последния шампионат от Големия шлем на 19-то място. Мачът ще започва най-рано в 19:30ч. Двамата ще се изправят един против различен за първи път, а Григор е безапелационен любимец в дуела.

Виктория Томова - най-рано в 21:30ч. US Open дами 1-ри кръг

Мачът на Виктория Томова ще стартира най-рано в 21:30ч. довечера. Първата ракета на България ще играе против американката Пейтън Стърнс, която е 59-та в ранглистата. Томова, която завоюва най-големия си трофей досега в кариерата, печелейки шампионат от сериите WTA 125 през уикенда е под номер 82 в ранглистата. Двете за първи път ще се изправят една против друга. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР