Днешният ден ще е горещ и предимно слънчев, показва прогнозата

...
Днешният ден ще е горещ и предимно слънчев, показва прогнозата
Коментари Харесай

Горещо, с превалявания днес. Жега и слънце до неделя |

Днешният ден ще е парещ и най-вече безоблачен, демонстрира прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Около и след обяд над западните региони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и ще прегърми. Ще духа сдържан югоизточен вятър. След пладне в Западна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад.

Максималните температури ще са сред 30° и 35°. В София оптималната температура ще е към 30°.

Преди обяд над планините ще е най-вече слънчево. След обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра - към 16°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 27° - 29°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Атмосферното налягане едва ще се намали и ще остане по-ниско от междинното за месеца.

Седмицата



Във вторник ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, след обяд в Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще се усили до сдържан. Максималните температури ще са сред 27° и 32°, в обособени региони в Източна България до 33-34°.

В сряда вятърът ще отслабне, само че ще остане от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, над по-голямата част от страната намаляваща до слънчево. Все още не са изключени изолирани слаби валежи.

През идващите дни до края на седмицата времето ще бъде слънчево и съвсем безшумно. Температурите още веднъж ще се покачат и в събота и неделя оптималните в цялата страна ще са над 30°.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР