Днешният ден от Световното по борба до 23 години в

...
Днешният ден от Световното по борба до 23 години в
Коментари Харесай

Георги Жизгов се надява на репешаж на Световното в Тирана

Днешният ден от Световното по битка до 23 години в Тирана е кондензиран с българско присъединяване. Тази вечер на край в свободния жанр до 125 кг излиза Ален Хубулов. Други трима започва присъединяване си в конкуренцията в след 11:30 часа българско време. 

В категория до 57 кг Ивайло Тисов има за противник на осминафиналите Юнус Явбатиров (неутрален атлет). 
 Снимка 688411
Източник:

При 70-килограмовите Георги Жизгов ще мери сили със Сужеет Сужеет от Индия в квалификационния кръг, а в категория до 79 кг Радомир Стоянов има за конкурент Отари Адеишвили (Грузия), още веднъж в квалификационен кръг.

ЕТО КАК съдебна експертиза ПРЕДСТАВЯТ БЪЛГАРИТЕ:

КВАЛИФИКАЦИОНЕН КРЪГ, ГЕОРГИ ЖИЗГОВ - СУЖЕЕТ СУЖЕЕТ (ИНДИЯ) 0:10 

Първи на тепиха излезе Георги Жизгов. За страдание, състезателят на Димитровград не съумя да се опълчи на противника си от Индия. Георги губеше с 0:8 точки на почивката. След нея, Сужеет довърши започнатото с нови 2 точки и победа с механически туш, 2:23 минути преди края на срещата. 
 Снимка 688410
Източник:
 Снимка 688409
Източник:

КВАЛИФИКАЦИОНЕН КРЪГ, РАДОМИР СТОЯНОВ - ОТАРИ АДЕИШВИЛИ (ГРУЗИЯ) 10:9

В същински трилър се трансформира битката на Радомир Стоянов в квалификационния кръг на категория до 79 кг! Нашето момче губеше с 0:3 до началото на втората част, когато се преобрази тотално. Атлетът ни обърна резултата в своя изгода до 10:3, когато грузинецът изиска челиндж. Спечели го и по този начин Стоянов водеше с 10:5. 
 Снимка 688412
Източник:
 Снимка 688413
Източник:

Малко преди този момент Радомир контузи коляното си, поради което получи здравна помощ на тепиха. Адеишвили се хвърли с всички сили в офанзива и понижи до 10:9 в интерес на българина. В оставащите по-малко от 10 секунди, състезателят на Берое устоя на неистовия напън и се поздрави със заслужена победа, която го изпрати на осминафинал. 
 Снимка 688415
Източник:
 Снимка 688416
Източник:

ОСМИНАФИНАЛ, РАДОМИР СТОЯНОВ - ЖЕАГИЗ КАНИБЕКОВ (КАЗАХСТАН)

Стоянов не се показа добре в своя осминафинал. Той нямаше причини да отговори на силата на противника си и беше надвит с 0:10, и механически туш, 3:32 минути преди края на срещата. 

ОСМИНАФИНАЛ, ИВАЙЛО ТИСОВ - ЮНУС ЯВБАТИРОВ (НЕУТРАЛЕН АТЛЕТ)
 Снимка 688429
Източник:

По-добре от Радомир на осминафиналите се показа Тисов, макар че също загуби битката си. Той отстъпваше с 0:6 на почивката, а след нея записа първата си точка. Неутралният спортист Явбатиров дръпна с 8:1, а силите на българина стигнаха единствено за нови 2 точки, които фиксираха крайния резулатат - 8:3 за противника. 
 Снимка 688428
Източник:
 Снимка 688430
Източник:

Само Георги Жизгов се надява на репешаж, тъй като противникът му е на полуфинал. Другите двама наши съперници отпаднаха, а с тях и българите.   
 Легендата Армен Назарян също поддържа борците ни в Тирана
Легендата Армен Назарян също поддържа борците ни в Тирана

Гледа битките до Гриша Ганчев

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ , делегат на ТОПСПОРТ в Тирана, Албания 
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР