Днешният ден определено ще остане в съзнанието на 19-годишния Пьотр

...
Днешният ден определено ще остане в съзнанието на 19-годишния Пьотр
Коментари Харесай

Мечтан ATP дебют: 19-годишният Нестеров е на крачка от основната схема в София!

Днешният ден несъмнено ще остане в съзнанието на 19-годишния Пьотр Нестеров, който направи дебюта си на равнище ATP, излизайки в дуел от пресвяките на Sofia Open. Негов противник в мача беше опитния италианец Салваторе Карузо, който публикава в нашата столица имаше опция да следи за четвърти път, а някогашният номер 78 можеше да се похвали с успех над самия Феликс Оже-Алиасим в " Арена Армеец ". Въпросните обстоятелства не повлияха по никакъв метод на нашето момче, което загатна за сериозния си капацитет и справедливо се поздрави с първата си победа на най-високото равнище в професионалния тенис - 7:6(4) 6:4. В място за главната скица пък Пьотр ще премери сили с шведа Драгош Николае Мадарш (номер 292), за който можем да кажем че е най-нискокласираният състезател в пресявките след младежа.

Българинът очевидно беше обезпокоен в началните минути и допускаше съществено количество неточности от дъното на корта. Карузо удряше топката с доста по-голяма заостреност, което принуди Нестеров да се отдръпна надалеч зад главната линия, откъдето нямаше особена опция да се опълчи и закономерно позволи пробив още в откриващото си подаване. Постепенно младокът се отпусна и потвърди, че огромната тенис сцена изцяло му приляга, впечатлявайки с необикновено бързо напредване по корта и редица сполучливи контра осъществявания.

Играта вървеше гейм за гейм, до момента в който не се стигна до 4:3 в интерес на италианеца, когато нашият съотечественик подвигна трибуните на крайници, откакто извърши превъзходен минаващ удар от бекхенд, с цел да изравни при 4:4. Отговорът на по-високоранкирания играч беше неотложен, като той се снабди с два следващи шанса за рибрейк, единствено че Пьотр сервираше на доста високо равнище и даже доближи до преимущество в точките.

Последваха няколко продължителни замени от дъното на корта, които до една бяха извоювани от любимеца и скоро Карузо сервираше за задатък в обособените елементи. Младокът обаче надалеч нямаше желание да се предава и все по-често пласираше превъзходни бекхенди по правата, с чиято помощ още веднъж изравни и предизвика изиграването на тайбрек. Там противоположният удар на 19-годишния тенисист още веднъж беше на сензационно равнище, до момента в който международният номер 270 очевидно не устояваше на високото движение от страна на българина и напълно този маратонски 90-минутен сет завърши с триумф за родния ни представител.

Нестеров по никакъв метод не намали оборотите във втората час, която откри с поредна порция впечатляващи уинъри. Италианецът пък беше на тотално другия полюс, защото непрекъснато пропускаше при опитите си да бъде нападателен. Тези обстоятелсва разрешиха на Пьотр да се откъсне напред с 2:0 и даже умерено можеше да удвои преимуществото си, но Карузо оцеля и се разписа в резултата.

Наглед нещата се обръщаха в интерес на някогашния четвъртфиналист, тъй като младежът позагуби известно количество от физическите си сили, само че продължаваше да се бори за всяка една топка и постоянно матираше противника си с прелестно замаскирани къси топки. Така българският играч бранеше ловко задатъка си до 5:4 в своя изгода и сподели здрави нерви, с цел да затвори конфликта и да се поздрави с най-голямата победа в кариерата си до момента.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР