Днешният ден е празник за Рафаел Надал и неговите фенове.

...
Днешният ден е празник за Рафаел Надал и неговите фенове.
Коментари Харесай

Пет „божествени“ мача на клей на рожденика Рафаел Надал


Днешният ден е празник за Рафаел Надал и неговите почитатели. Краля на клея навършва 36 години, като през днешния ден ще има опцията да отпразнува рождения си ден с победа на полуфинала на Ролан Гарос. Макар и преследван от тежка хронична травма, поставяща във все по-голяма заплаха популярната му кариера, Матадора продължава да демонстрира за какво е считан за най-непримиримия гладиатор в тениса.

Няколко месеца след нова сериозна трамва в крайници, при започване на 2022 година Матадора се завърна по удивителен метод – с 21 следващи победи и три трофеи, една от които на Australian Open. Надал реализира удивителен поврат против Даниил Медведев на финала в Мелбърн и завоюва 21-вата си купа от Големия шлем, като понастоящем е рекордьор по този индикатор.

Усложнение на контузията по време на Мастърс шампионата в Рим сложи под въпрос присъединяване му на Ролан Гарос, само че 13-кратният първенец в шампионата нямаше по какъв начин да пропусне обичания си шампионат. Испанецът още веднъж се завърна победоносно, а на четвъртфинала отстрани защитаващия купата Новак Джокович след четирисетово представление.

В духа на идния конфликт с Александър Зверев в Париж, Tennis TV приготви специфична компилация, показваща пет от най-силните мачове на Надал на клей, в който той прави съперниците си безпомощни посредством изумителни осъществявания. Въпросните конфликти са от интервала 2006 – 2013 година и са красноречиво доказателство за остарялата максима, че формата е краткотрайна, само че класата е безконечна.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР