Днешният ден е краят на промоцията на търговията с кости,

...
Днешният ден е краят на промоцията на търговията с кости,
Коментари Харесай

Управителят на „Гробищни паркове“: Край на търговията с гробни места

Днешният ден е краят на промоцията на търговията с кости, камъни и кръв. Заварихме тиня до коляно, притеснителна за жителите конюнктура, рекетиране на жители, търговия с камъни, която е огромен проблем, защото дневно се получават десетки тъжби. Това съобщи краткотрайният шеф на Общинското дружество „ Гробищни паркове ” Румен Димитров, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Димитров е сезирал прокуратурата за нарушавания в гробищните паркове в София. 190 души са на щат в общинското сдружение, 35 са освободени, а на тяхно място са назначени нови чиновници.

Установена е търговия с гробни места, опакована през преместване на костите на покойници от дребни обитаеми места в България, придобивайки места в гробищните паркове на София за продажба. Дори са изравяни урните на кремирани хора и са вземани гробни места за продажба и препродажба, заяви Димитров.

Цената на гробно място на Централните софийски гробища е в десетки пъти повече, в сравнение с тази, която по разпоредба се заплаща към Столичната община, изясни Димитров. „ Става въпрос за стотици такива случаи, подали сме сигнали за десетки ”, изясни той.

Общинското дружество „ Гробищни паркове ” не е комерсиално сдружение и не е основано за облага. Липсата на съответна защита разрешава да се провеждат едни хора в незаконна група. Престъпната група си има началник. На всички, които обществено са си разрешили да го създадат, са им заведени по няколко производства, сподели Димитров. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР