Днешният 21 юни, денят на лятното слънцестоене, ще е най-дългият

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: "Тракия" ще е затворена и през юли, държавната "Автомагистрали" вече ще е с нови директори

Днешният 21 юни, денят на лятното слънцестоене, ще е най-дългият ден през годината в Северното полукълбо, след който дните ще стартират да понижават. Така от през днешния ден лятото в тази част на Земята е настъпило астрономически публично. А в България и безусловно - синоптиците оповестяват за начало на трайно стопляне след продължителните превалявания и относително хладния до момента юни. Очаква се през тази седмицата температурите да надвишават 30 градуса, а в равнините да преминат 35 градуса.

Денят на лятното слънцестоене беше определен от деятели на " Грийнпийс България " за акция пред Министерството на енергетиката, с която лансираха концепцията си да има Министерство на възобновимите енергийни източници (ВЕИ). Те подсетиха, че на 30 юни изтича срокът, в който България би трябвало да е присъединила в законодателството си евродирективата за поощряване на ВЕИ технологиите и против страната може да бъде открита наказателна процедура.

Служебният министър на енергетиката Андрей Живков им даде обещание, че ще упорства пред наследника си след изборите на 11 юли решаването на този въпрос да бъде приоритет.

От " Грийнпийс " упорстват за отпадане на сегашните административни спънки пред опцията хората да създават сила за лични потребности, което би намерило по-бързо решение точно с транспонирането на европейската инструкция.
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯМагистрала " Тракия " остава затворена най-малко до 30 юли
Километричните тапи по пътя за морето ще изнервят водачите и в разгара на летния сезон. Ремонтът на автомагистрала " Тракия " в сектора от Чирпан до Стара Загора няма да завърши до 30 юни, както се очакваше по-рано, а трасето ще остане затворено най-малко още месец - до 30 юли. Нелепото тук е, че при започване на годината предходното ръководство на Бойко Борисов и управлението на пътната организация започнаха необикновен метод, като затвориха и двете платна на автомагистралата за ремонт, вместо да пренасочват придвижването от едното към другото. По тази причина в този момент трафикът се отклонява през третокласни, неремонтирани пътища и обитаеми места. Това бе оповестено като мярка за по-бързото осъществяване на ремонта, само че действителността е тъкмо противоположната, а неприятностите за хората - доста повече. Освен това при започване на месеца новото управление на АПИ откри редица нарушавания при ремонта - вложение на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали, несъблюдение на техническите инструкции от страна на строителя; липса на способен механически началник по асфалтополагане, на способен механически контрол и на проектантски и авторски надзор и така нататък
" Автомагистрали " най-сетне ще има нови шефове
Две седмици откакто служебния министър на районното развиване Виолета Комитова води издаде заповед за освобождението на управлението на подчиненото й сдружение " Автомагистрали ", новите шефове са подадени за регистриране в Търговския указател. Повод за забавянето, въпреки и импровизирано, станаха няколкото отхвърли на Агенцията по вписването да узакони рокадите в държавни лечебни заведения, които здравният министър доктор Стойчо Кацаров предприе. След промяната на управлението на организацията предходната седмица обаче в този момент документите за " Автомагистрали " са импортирани. На мястото на Александър Филев, Стоян Беличев, който е и изпълнителен шеф, и Иван Коларов, ще бъдат назначени Валентин Вълков, който до момента се е занимавал с инвеститорски надзор и строителен контрол, Десислава Христова, която беше член на борда от 2017 година до началото на 2019 година, както и Иван Станчев, който е бил началник на отдел " Укрепване на свлачища " в държавната компания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР